Tämä limppu kuuluu meillä olennaisena osana joulun perinteisiin. Se on peräisin vaimon kokkikouluajoilta, mutta omin sen välittömästi ja olen leiponut sen sittemmin liki jokaiseen joulupöytään.
Valmistus on yksinkertaista. Sekoitetaan ainekset keskenään, annetaan kohota ja laitetaan uuniin. Leipä on herkullista tuoreena, mutta vieläkin parempaa seuraavana päivänä, kun maut ovat tasoittuneet ja syventyneet. Taikinasta riittää useampaan pienempään leipään, joista saa loistavia tuliaisia. Tai sitten yhteen suureen joulupöydän kunkkuun. Toimii niin yksin voin kanssa kuin kinkun ja joulukalojen kera. Siihen voi tulla himo.
Tämä on ollut hittituote jokaisen maistajan kohdalla!
Joululimppu
1 l appelsiinimehua
3 dl ruisjauhoja
3 dl ruisleseitä
3 dl kaljamallasta
3 dl tummaa siirappia
1 kg vehnäjauhoja (13-14 dl)
2 palaa tuorehiivaa
1,5 rkl suolaa


