Maukkaan mehevä joululimppu

MTV Oy, All rights reserved

Tämä limppu kuuluu meillä olennaisena osana joulun perinteisiin. Se on peräisin vaimon kokkikouluajoilta, mutta omin sen välittömästi ja olen leiponut sen sittemmin liki jokaiseen joulupöytään.

Valmistus on yksinkertaista. Sekoitetaan ainekset keskenään, annetaan kohota ja laitetaan uuniin. Leipä on herkullista tuoreena, mutta vieläkin parempaa seuraavana päivänä, kun maut ovat tasoittuneet ja syventyneet. Taikinasta riittää useampaan pienempään leipään, joista saa loistavia tuliaisia. Tai sitten yhteen suureen joulupöydän kunkkuun. Toimii niin yksin voin kanssa kuin kinkun ja joulukalojen kera. Siihen voi tulla himo.

Tämä on ollut hittituote jokaisen maistajan kohdalla!

Joululimppu

1 l appelsiinimehua

3 dl ruisjauhoja

3 dl ruisleseitä

3 dl kaljamallasta

3 dl tummaa siirappia

1 kg vehnäjauhoja (13-14 dl)

2 palaa tuorehiivaa

1,5 rkl suolaa

Sekoita ainekset yhteen ja anna kohota 1,5 h. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele leipävuoat ja kaada taikinaa hitusen yli puolenvälin (se kohoaa uunissa). Paista 1,5 h. Voit voidella taikinaa tunnin kohdalla siirappivedellä, jos jaksat/muistat. Hyvää tulee ilmankin. Testaa leivän kypsyyttä loppuvaiheissa tökkäämällä keskelle hammastikulla. Mikäli tikkuun ei tartu taikinaa, on leipä valmis.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja