Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maukkaan mehevä joululimppu

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 10.12.2012 06:15

Tämä limppu kuuluu meillä olennaisena osana joulun perinteisiin. Se on peräisin vaimon kokkikouluajoilta, mutta omin sen välittömästi ja olen leiponut sen sittemmin liki jokaiseen joulupöytään.

Valmistus on yksinkertaista. Sekoitetaan ainekset keskenään, annetaan kohota ja laitetaan uuniin. Leipä on herkullista tuoreena, mutta vieläkin parempaa seuraavana päivänä, kun maut ovat tasoittuneet ja syventyneet. Taikinasta riittää useampaan pienempään leipään, joista saa loistavia tuliaisia. Tai sitten yhteen suureen joulupöydän kunkkuun. Toimii niin yksin voin kanssa kuin kinkun ja joulukalojen kera. Siihen voi tulla himo.

Tämä on ollut hittituote jokaisen maistajan kohdalla!

Joululimppu

1 l appelsiinimehua

3 dl ruisjauhoja

3 dl ruisleseitä

3 dl kaljamallasta

3 dl tummaa siirappia

1 kg vehnäjauhoja (13-14 dl)

2 palaa tuorehiivaa

1,5 rkl suolaa

Sekoita ainekset yhteen ja anna kohota 1,5 h. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele leipävuoat ja kaada taikinaa hitusen yli puolenvälin (se kohoaa uunissa). Paista 1,5 h. Voit voidella taikinaa tunnin kohdalla siirappivedellä, jos jaksat/muistat. Hyvää tulee ilmankin. Testaa leivän kypsyyttä loppuvaiheissa tökkäämällä keskelle hammastikulla. Mikäli tikkuun ei tartu taikinaa, on leipä valmis.

Lisää aiheesta:

Jouluisen juhlava The New York Sour CocktailPikkujoulukanaLimoncellolla maustettu glögiJoulureseptitKinkku-rissolet tähdekinkusta ja asiaa nuorison kokkailustaParasta kinkulle: karpalo-chilirelissi, omena-rosmariinikastike ja Henri Alénin somesinappi
joulujoululeipäjoululimppuleipominenleipälimppuresepti
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

joulu
  • 20.12.201907:07
    juoma

    Jouluisen juhlava The New York Sour Cocktail

  • 11.11.201911:00
    resepti

    Pikkujoulukana

  • 25.10.201910:14
    cocktail

    Limoncellolla maustettu glögi

  • 12.11.201521:16
    joulukinkku

    Joulureseptit

  • 23.12.201408:45
    joulukinkku

    Kinkku-rissolet tähdekinkusta ja asiaa nuorison kokkailusta