Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maistuisiko heinäsirkka? – hyönteisistä saattaa tulla tavallista kotiruokaa

Hyönteisruokaa myynnissä Helsinki Night Market -tapahtumassa elokuussa 2015.
Hyönteisruokaa myynnissä Helsinki Night Market -tapahtumassa elokuussa 2015.Lehtikuva
Julkaistu 29.03.2016 03:06

MTV LIFESTYLE - STT

Hyönteisjauhosta tehdyt proteiinipullat voivat olla tulevaisuudessa tavallista kotiruokaa.

Hyönteisiä pidetään hyvin ympäristöystävällisenä proteiininlähteenä. Maailmalla syödään esimerkiksi paahdettuja toukkia ja heinäsirkkoja, ja Suomessa hyönteisruokaa on jo maisteltu esimerkiksi ravintola-alan tapahtumissa.

Alalle on syntynyt uusia yrityksiä, esimerkiksi hyönteistaloutta kehittävä Finsect. Helsingin yliopistossa taas toimii FlyHigh-ohjelma, jossa selvitetään hyönteisten massatuotannon haasteita yhdessä yritysten kanssa.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan hyönteisissä on potentiaalia elintarvikkeiden raaka-aineeksi, mutta eri lajien turvallisuus pitää ensin varmistaa. Yhdenkään hyönteisen turvallisuutta ei toistaiseksi ole arvioitu uuselintarvikeasetuksen vaatimusten mukaisesti, joten periaatteessa hyönteisruoka on Suomessa laitonta.

Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA valmistelee parhaillaan raporttia aiheesta.

Lisää aiheesta:

Katoavien possutilojen tilalle sirkkaloita: "Tässä on selkeä vaihtoehto, jossa Suomi voi olla paras"
Pian sinäkin pääset herkuttelemaan hyönteisillä! Suomi sallii vihdoin niiden kasvattamisen ja myymisen elintarvikkeeksi
Tulevaisuuden superhitti, joka jakaa taatusti mielipiteet: Miksi suomalaiset eivät jo syö näitä proteiinipommeja?
Sunnuntaisuomalainen: Hyönteisistä valmistetut elintarvikkeet kauppoihin ensi vuonna
Suomalaisyritys keksi nerokkaan tavan myydä kiellettyä elintarviketta: ”Se on keittiösomiste”
Viiden vuoden päästä arkipäivää? Hyönteisruoalle odotetaan hurjaa suosiota
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:22
    Kahvi

    Sorrutko yleiseen kahvimokaan? Pippa Laukka: "Pitäisi olla kaksi tuntia juomatta"

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Henri Alénin kikka edulliseen pestoon: "Ihan nerokas!"

  • Eilen08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 8.11.08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä