Maailmanvalloitus jatkuu: Suomalaista Kossua saa kohta myös Kazakstanissa

Koskenkorva kossu 100 sata
Lehtikuva

Suomalainen Kossu jatkaa maailmanvalloitustaan! Altia aloittaa Koskenkorva Vodkan viennin Kazakstaniin.

Altia on tehnyt jakelusopimuksen Orange Trading -maahantuontiyhtiön kanssa, ja Koskenkorva Vodkan toimitukset Kazakstaniin alkavat elo-syyskuussa.

– Kyseessä on meille merkittävä markkinan avaus Keski-Aasiassa. Venäjän-vientimme on ollut jo pidemmän aikaa kasvussa, ja jakelusopimus Kazakstaniin on tälle luontevaa jatkoa. Orange Trading on vahva kumppani, joka pystyy pitkäjänteisesti kehittämään Koskenkorva Vodkan brändiä markkinalla, sanoo Altian viennistä vastaava johtaja Janne Halttunen.

Koskenkorva Vodkaa viedään tällä hetkellä lähes 30 maahan.

Altia osallistuu noin 70 muun suomalaisyrityksen kanssa kesän aikana Kazakstanin pääkaupungissa järjestettävään Astana Expo 2017 -maailmannäyttelyyn. Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka on mukana maailmannäyttelyssä.  Maailmannäyttelyn teemana on Tulevaisuuden Energia, ja Suomen paviljongilla keskeisiä aiheita ovat muun muassa uusiutuvat ja kestävät energiaratkaisut.

Altian Koskenkorvan tislaamo on bio- ja kiertotalouden edelläkävijä, joka hyödyntää raaka-aineena käyttämänsä suomalaisen ohran sataprosenttisesti. Tuotannossa muutoin yli jäävä ohran kuori poltetaan tehtaan omassa biopolttolaitoksessa, joka tuottaa höyryenergiaa tehtaan tarpeisiin. Biovoimalaitoksen myötä Koskenkorvan tehdas on onnistunut lähes puolittamaan hiilidioksidipäästönsä.

Altia tuo Suomen paviljongille cocktail-baarin, jossa on tarjolla myös suomalaisia ruokia.

– Astana Expo on meille hyvä tilaisuus tuoda esiin suomalaista juomanvalmistuksen ammattitaitoa. Puhtaat raaka-aineet ja korkeatasoinen tislausprosessi sekä brändin pitkä historia ja aito tarina ovat niitä kilpailutekijöitä, joilla me voimme erottua kilpailluilla Itä-Euroopan ja Keski-Aasian markkinoilla, Janne Halttunen sanoo.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.