Maailman tulisin chili otettiin myyntiin ruokakauppaan varoitusten saattelemana – saa koskea vain hanskojen kanssa!

chili
Shutterstock

Suuri ruokakauppaketju Tesco on lanseerannut uuden myyntivalttinsa, maailman tulisimman chilin. Chili on 400 kertaa polttavampi kuin jalapeno.

Carolina Reaper -nimistä chiliä kasvatetaan Bedfordshiren kylässä. Kasvattajat varoittavat koskemasta chiliin ilman hanskoja. Myös chilin syöminen kokonaisena on ehdottoman kiellettyä.

Guinnessin ennätystenkirja on tunnustanut lajikkeen epäilemättä maailman tulisimmaksi mausteeksi. Chilin tulisuus on Scovillen asteikolla huikeat 1,52 miljoonaa. Joidenkin testien mukaan tulisuus on yltänyt jopa 2,2 miljoonaan Scovillen asteikolla, mikä tekisi siitä jopa kaksi kertaa tulisemman kuin aiemmin kärkipaikkaa pitäneen Komodo Dragon -chilin.

Carolina Reaper on 40 kertaa tulisempi kuin cayennepippuri, ja kauppaketju varoittaakin, ettei sitä pidä käyttää ruoanlaitossa kuin äärimmäisen pieninä määrinä.

Tescon chilien sisäänostajan mukaan lajike on paitsi äärimmäisen tulinen, myös upean hedelmäinen maultaan. 

Kysymys kuuluu vain, voiko äärimmäisen tulisen chilin alta maistaa mitään.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!