Maailman tulisin chili otettiin myyntiin ruokakauppaan varoitusten saattelemana – saa koskea vain hanskojen kanssa!

chili
Shutterstock

Suuri ruokakauppaketju Tesco on lanseerannut uuden myyntivalttinsa, maailman tulisimman chilin. Chili on 400 kertaa polttavampi kuin jalapeno.

Carolina Reaper -nimistä chiliä kasvatetaan Bedfordshiren kylässä. Kasvattajat varoittavat koskemasta chiliin ilman hanskoja. Myös chilin syöminen kokonaisena on ehdottoman kiellettyä.

Guinnessin ennätystenkirja on tunnustanut lajikkeen epäilemättä maailman tulisimmaksi mausteeksi. Chilin tulisuus on Scovillen asteikolla huikeat 1,52 miljoonaa. Joidenkin testien mukaan tulisuus on yltänyt jopa 2,2 miljoonaan Scovillen asteikolla, mikä tekisi siitä jopa kaksi kertaa tulisemman kuin aiemmin kärkipaikkaa pitäneen Komodo Dragon -chilin.

Carolina Reaper on 40 kertaa tulisempi kuin cayennepippuri, ja kauppaketju varoittaakin, ettei sitä pidä käyttää ruoanlaitossa kuin äärimmäisen pieninä määrinä.

Tescon chilien sisäänostajan mukaan lajike on paitsi äärimmäisen tulinen, myös upean hedelmäinen maultaan. 

Kysymys kuuluu vain, voiko äärimmäisen tulisen chilin alta maistaa mitään.

Lähde: Mirror

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja