Maailman kalleimmat oluet listattiin – maksaisitko näistä?

olut
Shutterstock

Olut ei alkoholijuomista lukeudu niiden kalleimpien joukkoon, mutta maailmalta löytyy useita olutlaatuja, joista joutuu pulittamaan pitkän pennin.

Liquor.com-sivusto kokosi yhteen maailman kalleimpia oluita, joiden hintoja perustellaan mitä erikoisemmilla erityispiirteillä. Maksaisitko sinä olutpullosta satoja euroja?

Samuel Adams Utopias

Tyyli: American Strong Ale
Alkuperämaa: Yhdysvallat
Alkoholipitoisuus: 28 prosenttia
Hinta: n. 129 euroa per 750 ml

Bostonilaispanimo Samuel Adams on valmistanut Utopiasta kahden vuoden välein vuodesta 2002 saakka. Jokaista oluterää käytetään jopa 18 vuotta brandy-, bourbon- tai viskitynnyrissä ja kerralla tätä harvinaislaatuista olutta valmistuu alle 15 000 pulloa, jotka numeroidaan. Iäkäs ja hiilihapoton olut nautitaan suositusten mukaan huoneenlämpöisenä.

BrewDog’s Sink the Bismarck!

Tyyli: Quadruple IPA
Alkuperämaa: Skotlanti (iso-Britannia)
Alkoholipitoisuus: 41 prosenttia
Hinta: n. 68 euroa per 375 ml

Jos tavallinen IPA ei enää maistu ja rahatilanne on hyvä, voi uusi suosikkioluesi olla BrewDog’s Sink the Bismarck! Vuonna 2010 lanseerattu olut sisältää humalaa nelinkertaisen määrän useimpiin olutlaatuihin verrattuna ja se on kylmätislattu peräti neljään otteeseen. Olut on maultaan tuttuihin olutlaatuihin verrattuna hyvin kitkerä.

Schorschbräu’s Schorschbock 57

Tyyli: Eisbock
Alkuperämaa: Saksa
Alkoholipitoisuus: 57,5 prosenttia
Hinta: n. 237 euroa per 330 ml

Vuonna 2011 valmistettua aikoinaan maailman vahvimmaksikin olueksi tituleerattua Schorschbräu’s Schorschbock 57 -olutta valmistettiin vain 36 pulloa. Legendaarista olutta maistaneet ovat kuvanneet sen makua savuiseksi, pähkinäiseksi, vastustamattomaksi ja henkeäsalpaavaksi.

Carlsberg’s Jacobsen Vintage No. 1

Tyyli: Barley wine
Alkuperämaa: Tanska
Alkoholipitoisuus: 10,5 prosenttia
Hinta: n. 344 euroa per 375 ml

Carlsberg’s Jacobsenin panimon ensimmäinen rajoitetun erän vintage-oluterä valmistettiin vuonna 2008. Oluen annettiin ikääntyä kuuden kuukauden ajan tammitynnyreissä, joissa olut sai muun muassa vaniljaista, savuista ja karamellista makua. Olutta valmistettiin kaiken kaikkiaan vain 600 pulloa.

BrewDog’s The End of History

Tyyli: Blond Belgian Ale
Alkuperämaa: Skotlanti (iso-Britannia)
Alkoholipitoisuus: 55 prosenttia
Hinta: n. 658 euroa per 330 ml

Skotlantilaiset ovat kunnostautuneet erityisen vahvojen – ja kummallisten – oluiden valmistamisessa. BrewDog’s The End of History on maustettu nokkosella ja katajanmarjoilla, mutta makunsa puolesta tämä olut ei suinkaan ole kevyt tai marjainen. Oluen on sen sijaan kuvailtu maistuvan sieniltä, soijakastikkeelta, pihviltä, nahalta ja tupakalta. Kyseisen oluen erityispiirre on se, että olutpullo työnnetään oravannahan sisälle pullotuksen jälkeen – pullon kaula tulee ulos täytetyn oravan suusta. Yritys on tiedottanut, että oravat olutpulloja varten kerätään kuolleina teiden varsilta.

Nail Brewing’s Antarctic Nail Ale

Tyyli: Pale Ale
Alkuperämaa: Australia
Alkoholipitoisuus: 10 prosenttia
Hinta: n. 731 euroa per 500 ml

Tarina kertoo, että vesi Nail Brewing’sin Antarctic Nail Alea varten on sulatettu etelänavalta tuodusta palasesta jäävuorta. Juomaa on valmistettu vain 30 pulloa ja 100 prosenttia tämän olutlaadun tuotoista lahjoitetaan maailman merten suojelemisen hyväksi tehtävään työhön.

Lähde: Liquor.com

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja