Viimeisin kahvivillitys on voin lisääminen kahviin. Makuja.fi otti selvää, millaisia vaikutuksia voin nauttimisella kahvin joukossa voi olla terveyteen.
Maailmalla villitsevä bulletproof-kahvitrendi viittaa kahviin, johon lisätään sokerin tai maidon sijaan poikkeuksellisesti voita ja kookosöljyä. Makuja.fi haastatteli ravitsemusvalmentaja Satu Jyväkorpea, joka kertoi, kannattaako aamukahviin todella lisätä teelusikallinen rasvaa.
Voi sisältää huonoja rasvoja
Jyväkorpi muistuttaa, että voi sisältää paljon tyydyttyneitä rasvoja. Pienet määrät tyydyttyneitä eivät kuitenkaan romuta kenenkään terveellistä ruokavaliota.
– Voissa on paljon tyydyttyneitä eli huonoja rasvoja, mutta ruokavalioasioista puhuttaessa on aina kiinnitettävä huomiota kokonaisuuteen, Jyväkorpi toteaa.
– Ravitsemuksellisesti muutamalla kupillisella voilla maustettua kahvia ei ole hirveästi merkitystä, jos muuten syö hyvin ja syö hyviäkin rasvoja esimerkiksi pähkinöistä ja kalasta, Jyväkorpi toteaa.
Kohtuus on syytä ottaa huomioon myös tässä asiassa. Jos kahvikupillisia tulee päivän aikana nautittua lukuisia, kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota siihen, millä kahvinsa maustaa.
– Voita ei kannata tietenkään juoda desilitrakaupalla, Jyväkorpi jatkaa.
