Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Lopputulos saa kaupan tuotteet näyttämään halvoilta jäljitelmiltä" – tätä reseptiä on pakko kokeilla!

Jauhelihan tai broilerin sijaan myös kala sopii oivallisesti tortillojen täytteeksi.
Jauhelihan tai broilerin sijaan myös kala sopii oivallisesti tortillojen täytteeksi.
Julkaistu 21.06.2016 17:28
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Tortillat ovat monelle tuttua herkkua, mutta harva valmistaa ruoan alusta saakka itse. Suomalaisen ruokabloggaajan mukaan lopputulos on kuitenkin vertaansa vailla, jos näkee vaivaa ja valmistaa ruoan kokonaan itse.

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen jakaa blogissaan herkullisten maissi-vehnätortillojen reseptin. Kinnunen huomauttaa, että tortillalettujen leipomisessa kannattaa olla tarkkana sen suhteen, että käytössä on ruokalajiin parhaiten sopivat jauhot, Masa harina -jauhot.

– Masa harina -jauhot ovat erittäin hienoksi jauhettua, valkoista maissijauhoa. Ne valmistetaan tekemällä taikina, joka kuivataan ja jauhetaan. Älä korvaa niitä tavallisilla maissijauhoilla, vaan tee niiden puutteessa vehnätortilla, Kinnunen vinkkaa.

Tortillojen seuraksi bloggaaja valmisti kuhatäytteen ja teki itse salsan. Lopputulosta vastaavaa versiota hän ei usko löytyvän parhaistakaan ruokakaupoista valmiina.

– Kaiken tekee varsin nopsaan ja lopputulos saa kaupan tuotteet näyttämään halvoilta jäljitelmiltä, Kinnunen kirjoittaa.

Katso maissi-vehnätortillojen resepti Sivumaku-blogista täältä.

Jani Kinnunen valmisti myös salsan ja herkullisen kalatäytteen tortilloille itse. Katso kuhatacojen ja tomaattisalsan resepti Sivumaku-blogista täältä.

Lisää aiheesta:

Taran todella helppo arkiresepti: Ricottapilvet ovat kuin lihapullia, mutta juustosta!Outin neljän raaka-aineen koronapastasta tuli huikea hitti: "Valmistelut kestävät kolme minuuttia, ja sen jälkeen voi lykätä uuniin"Hanna vinkkaa itkettävän herkullisen pastan, joka on täydellinen arkiruoka: "Jäätävän hyvää"Jani yhdisti kaksi herkkua ja keksi hyvän ja helpon pyörykkäreseptin: "Maistuu taatusti koko perheelle, hitin ainekset"Syksyn lämmittävin herkku on tässä! Bloggarin moussaka on yllättävän helppo – ja "pirun herkullinen"!3 tuttua ruokaa: Älä koskaan osta näitä valmiina kaupasta!
SivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”