Monet prosessoidut ruoat sisältävät lisättyä sokeria. Jopa suolaisiet ruoat saattavat kätkeä sisäänsä yllättävän paljon sokeria.
On olemassa yli 200 erilaista lisättyä sokerilaatua, joita käytetään monissa valmisruoissa ja juomissa. Jopa yli 75 prosenttia ruokakaupassa myytävissä tuotteissa saattaa sisältää lisättyä sokeria.
Myös monet suomalaisten suosimat välipalat saattavat olla todellisia sokeripommeja!
Katso 36 ruoka-aineen lista, joita käytään vaihtoehtoisena nimenä lisätylle sokerille.
TIESITKÖ? Nämä viisi ruoka-ainetta sisältävät usein eniten lisättyä sokeria:
1. Limonadi
2. Leivokset
3. Useat maitotuotteet, kuten jäätelö
4. Karkki
5. Murot
1. Agavesiirappi
2. Dekstriini
3. Dekstroosi
