Lisää yksi ainesosa smoothieen – auttaa laihtumaan

smoothie
Pellavansiemenet sisältävät proteiinia ja kuitua. Shutterstock

Smoothiet ovat helppo ja kevyt aamupala. Lisäämällä sekaan kuitua saat täyttävämmän aloituksen päivääsi.

Smoothiet ovat monipuolinen aamupala, sillä niihin voi sekoittaa haluamiaan marjoja, hedelmiä ja vihanneksia. Nestemäinen smoothie ei aina välttämättä täytä niin paljon kun pitäisi ja nälkä ehtii yllättää ennen lounasta. Saadakseen smoothiesta täyttävämpää kannattaa siihen lisätä kuituja.

Lisää smoothieen pellavansiemeniä

Lisäämällä ruokalusikallisen pellavansiemenrouhetta smoothieen saa kaksi grammaa lisää kuitua ja vain 37 kaloria lisää. Pellavansiemenet laajenevat kostuessaan, joten ne täyttävät vatsaa hyvin ja pitävät nälän loitolla.

Kuidun lisääminen aamupalaan lisää kylläisyyden tunnetta ja näin voi välttyä turhilta naposteluilta aamupalan ja lounaan välissä. Tämä voi auttaa myös painonhallinnassa, sillä kylläisenä tulee vältettyä turhat kalorit, joita napostellessa kertyy.

Pellavansiementen lisäksi myös chiasiemenet ovat hyvä vaihtoehto kuiduksi smoothieen. Ne myös laajenevat kostuessaan samoin kuin pellavansiemenet.

Tai kokeile tätä:

Lähde: Popsugar

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.