Mainos

Lisää edullinen kausiherkku ruokavalioosi – omenan veroinen terveyspommi!

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla, ja jos tähän yhtälöön lisätään vielä herkullinen päärynä, niin päivän kuitu- ja vitamiinitarve on taatusti täytetty.

Omena on perinteisesti syksyn herkullista terveysruokaa. Omppujen lisäksi kannattaa kuitenkin popsia myös vitamiinipitoisia päärynöitä.

Kuitupitoinen hedelmä

Päärynät ovat omenoiden rinnalla yksi kuitupitoisimmista hedelmistä. Yhdessä päärynässä on keskimäärin 6 grammaa kuitua, kun normaalin aikuisen päivittäinen kuitutarve on 25-30 gramman välillä. Kuidut pitävät aineenvaihduntasi kunnossa ja ehkäisevät paksusuolen syöpää. Kuitujen avulla myös kolesteroli pysyy kurissa, eikä nälkä pääse yllättämään.

Runsaasti vitamiineja

Päärynät sisältävät runsaasti C-,K-, B2-, B3- ja B6 -vitamiineja. Odottavat tai imettävät äidit hyötyvät myös päärynän sisältämistä folaateista. Päärynät ovat myös hyviä mineraalien lähteitä ja hedelmistä saa muun muassa kalsiumia, magnesiumia, kaliumia ja mangaania.

Edistää kalsiumin imeytymistä

Päärynät sisältävät booria, jota kehomme tarvitsee voidakseen säilyttää kalsiumin. Päärynät voivat siis ennaltaehkäistä myös osteoporoosia.

Syö päärynä kuorineen

Päärynä kannattaa syödä kuorineen, sillä ne sisältävät verisuonitukoksia ja syöpiä ehkäisevää kversetiiniä. Cornellin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan kversetiini voi ehkäistä myös Alzheimerin tautia.

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja