Lihatuotteita vedetään myynnistä – näytteistä paljastui mahdollinen terveysriski
Takaladon Liha Oy vetää myynnistä erän palvattua sianlihaa.
Ruokavirasto kertoo tiedotteessaan Takaladon Liha Oy:n vetävän pois myynnistä erän palvattua sianlihaa. Takaisinvedon syynä on se, että tuotteista otetuissa näytteissä havaittiin PAH-yhdisteitä reilusti yli lainsäädännön sallimien enimmäismäärien.
Ruokavirasto huomauttaakin, ettei sianlihatuotteiden kuluttajille aiheuttamaa terveysriskiä voida sulkea pois.
Mitä tuotteita takaisinveto koskee?
Takaisinveto koskee seuraavia Takaladon Liha Oy:n tuotteita:
palvikassler (150 g)
palvirulla (200 g)
palvikylki (250 g)
Kaikkien takaisinvedettävien tuotteiden viimeinen käyttöpäivä on 25.7.2023. Tuotteita on myyty S- ja K-ryhmän kaupoissa Kymenlaakson alueella.
Katso myös: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?
Lähteet: Ruokavirasto, Takaladon Liha Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät