Libidolle lisäbuustia – nämä ruoat piristävät sukuviettiä

viikunat
Shutterstock

Amor ei aina tarvitse nuolta – pelkkä haarukka voi riittää. Tiesitkö, että seuraavat herkut ovat oikeita syötäviä lemmenlääkkeitä?

Ruokien sukuviettiä kiihottava maine on usein enemmän kansantarua kuin tiedettä. Mutta jo historiallisesti tunnetut lemmenruoat sisältävät ravintoaineita, jotka tavalla tai toisella parantavat seksuaalista kokemusta.

Vaikket ehkä voi olettaa esimerkiksi mantelikourallisen tarjoavan täydellistä ratkaisua ongelmiisi, voivat nämä ruoat kenties tehdä illastasi kuitenkin unohtumattoman.

Katso, millä ruoilla on maine sukuvietin kiihottajina!

Osterit

Osterit ansaitsivat aikoinaan seksikkään ruoan maineensa symboli- ja luksusarvonsa vuoksi.

– Jo niiden muoto, tuoksu, koostumus ja maku viestivät kaikkea naisellista, selittää Meryl Rosofsky New Yorkin yliopistosta.

Ostereissa on kuitenkin myös hurja määrä sinkkiä eli testosteronin tuotannolle olennaista kivennäisainetta. Tutkimusten mukaan osterissa on myös kahta epätavallista aminohappoa, joiden miamilaisen Barryn yliopiston tutkijat havaitsivat lisäävän rottien seksihormonien määrää. Lisäksi osterien B12-vitamiini laajentaa verisuonia, mikä tekee hyvää miehen kestävyydelle.

Tryffelit

Tryffeleiden sisältämää feromonia, androstenolia, erittävät urossiatkin naaraita houkutellakseen.

– Eläimelliset, myskiset tuoksut tuntuvat liikuttavan jotain hyvin alkukantaista ja seksuaalista meissä ihmisissäkin, Rosofsky huomauttaa.

Viikunat

Viikunat sisältävät magnesiumia, kivennäisainetta, jota tarvitaan tuottamaan seksihormoneja, kuten androgeenia ja estrogeeniä. Lisäksi viikunoissa on sellaista aminohappoa, joka lisää typpioksidin tuotantoa. Typpioksidia tarvitaan laajentamaan verisuonia ja lisäämään verennvirtausta kaikkialle. 

Mantelit ja saksanpähkinät

Rosofskyn mukaan manteleista ja saksanpähkinöistä saatava energia ja kestävyys tekevät niistä hyviä alkupaloja ennen lemmenleikkejä. Mantelit on yhdistetty historiankirjoissa hedelmällisyyden jumalattareen Cybeleen, mutta tiedekin on tämän takana: manteleissa on paljon hedelmättömyyttä vastaan taistelevaa seleeniä ja omega-3-rasvahappoja, jotka saavat veren virtaamaan.

Parsa

Parsat sisältävät runsaasti folaattia ja B6-vitamiineja, jotka voivat parantaa orgasmia ja kiihottumista ylipäätään.

Avokado

Toimiviin lemmenleikkeihin tarvitaan pirteä libido ja paljon energiaa. Avokadosta on apua kummassakin tapauksessa, sillä ne sisältävät runsaasti terveellisiä, kertatyydyttymättömiä rasvoja, libidoa piristävää B6-vitamiinia, foolihappoa ja E-vitamiinia, jota usein seksivitamiiniksikin kutsutaan muun muassa sen ikääntymistä ehkäisevien antioksidanttisten ominaisuuksiensa ja verenvirtausta parantavien ominaisuuksiensa vuoksi.

Vesimeloni

Teksasilaistutkijoiden mukaan vesimelonin sisältämä lykopeeni, sitrulliini ja beetakartotiini voivat rentouttaa verisuonia ja kiihdyttää haluja. 

Bataatti

Tärkkelyspitoiset bataatit saavat värinsä beetakaroteenista, jonka ansiosta elimistö saa hedelmättömyyttä vastaan taistelevaa A-vitamiinia. Lisäksi bataatit sisältävät paljon C-vitamiinia, joka auttaa tuottamaan ikääntymistä ehkäisevää kollageenia, energiaa kohottavaa rautaa sekä kaliumia, joka auttaa ehkäisemään korkeaa verenpainetta.

LUE MYÖS:

Lähde: Prevention​​​​​​​

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja