Lämmikettä pakkaspäiviksi – valmista näitä herkullisia pataruokia
Kun pakkanen kiristyy, maistuvat lämpimät pataruoat erityisen hyvin.
Ympäri Suomea taistellaan parhaillaan pakkasen kanssa. Mikä olisikaan mukavampi tapa päättää kylmä päivä kuin istumalla herkullisen, lämmittävän pataruoan ääreen?
– Keräsin yhteen nipun mieltä ja kroppaa lämmittäviä pataruokia pakkaspäiviä piristämään, Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen kertoo.
Kinnusen reseptien joukosta löytyy muun muassa burgundinpata, tunisialainen makea lammaspata, chilinen possu-papupata sekä fasaani-palsternakkapata.
–Vaikka jouluähkyn jälkeen tekisi mieli keventää ruokavaliota, maistuu talvisäässä silti parhaalta kunnon pataruoka, Kinnunen toteaa.
Katso yhdentoista herkullisen pataruoan reseptit Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa