Lämmikettä pakkaspäiviksi – valmista näitä herkullisia pataruokia

guinnesspata
Guinnes-lihapata on erityisen maistuvaa herkkua pakkaspäivänä.

Kun pakkanen kiristyy, maistuvat lämpimät pataruoat erityisen hyvin.

Ympäri Suomea taistellaan parhaillaan pakkasen kanssa. Mikä olisikaan mukavampi tapa päättää kylmä päivä kuin istumalla herkullisen, lämmittävän pataruoan ääreen?

– Keräsin yhteen nipun mieltä ja kroppaa lämmittäviä pataruokia pakkaspäiviä piristämään, Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen kertoo.

Kinnusen reseptien joukosta löytyy muun muassa burgundinpata, tunisialainen makea lammaspata, chilinen possu-papupata sekä fasaani-palsternakkapata.

–Vaikka jouluähkyn jälkeen tekisi mieli keventää ruokavaliota, maistuu talvisäässä silti parhaalta kunnon pataruoka, Kinnunen toteaa.

Katso yhdentoista herkullisen pataruoan reseptit Sivumaku-blogista täältä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!