Lämmikettä pakkaspäiviksi – valmista näitä herkullisia pataruokia

guinnesspata
Guinnes-lihapata on erityisen maistuvaa herkkua pakkaspäivänä.

Kun pakkanen kiristyy, maistuvat lämpimät pataruoat erityisen hyvin.

Ympäri Suomea taistellaan parhaillaan pakkasen kanssa. Mikä olisikaan mukavampi tapa päättää kylmä päivä kuin istumalla herkullisen, lämmittävän pataruoan ääreen?

– Keräsin yhteen nipun mieltä ja kroppaa lämmittäviä pataruokia pakkaspäiviä piristämään, Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen kertoo.

Kinnusen reseptien joukosta löytyy muun muassa burgundinpata, tunisialainen makea lammaspata, chilinen possu-papupata sekä fasaani-palsternakkapata.

–Vaikka jouluähkyn jälkeen tekisi mieli keventää ruokavaliota, maistuu talvisäässä silti parhaalta kunnon pataruoka, Kinnunen toteaa.

Katso yhdentoista herkullisen pataruoan reseptit Sivumaku-blogista täältä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja