Kyllästyttääkö tavallinen puuro? Näin saat aamupuurosi maistumaan kekseiltä

puuro banaani
Banaani ja pähkinävoi saa aamupuurosi maistumaan taivaalliselta. Shutterstock

Oletko kyllästynyt tavalliseen puuroon? Entä kaipaatko aamuihisi hieman makeutta? Jos vastasit kyllä, tämä resepti on kuin tehty sinua varten. Tällä reseptillä saat aamupuuroosi aivan uuden, keksimäisen makumaailman.

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa päivä kuin nauttimalla herkullisesta, mutta samalla terveellisestä puurosta? 

Makeaan aamun aloitukseen et tarvitse kuin pikakaurahiutaleita, pähkinävoita ja banaanin. Ainesosia vilkuillessa saatat ajatella, että listasta puuttuu neste, mutta ei. Pähkinävoi ja banaani riittävät nesteyttämään puuron, eikä vettä tai maitoa tarvita lainkaan.

Ainesosat vain sekaisin ja mikroon, ja muutamassa minuutissa edessäsi on maukas herkkupuuro. 

Pikainen keksipuuro mikrossa yhdelle hengelle

1 banaani
2 rkl pähkinävoita
1 dl pikakaurahiutaleita

Suolaa ja kanelia

Muussaa banaani kulhossa haarukalla niin hienoksi soseeksi kuin mahdollista. Lisää banaanin joukkoon kaksi ruokalusikallista pähkinävoita ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon noin desin verran pikakaurahiutaleita. Jos seos on liian kuivaa, lisää joukkoon loraus maitoa.

Lämmitä puuroa mikrossa muutaman minuutin aja, kunnes puuro on valmista. Mausta ripauksella suolaa ja kanelia. Jos haluat herkutella toden teolla, lisää päälle myös suklaahippuja ja marjoja. 

Lähde: Popsugar 

Puuron seurana maistuu terveellinen smoothie. Kokeile helppoa reseptiä!

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin aamusmoothie 0:53

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!