KUVAT: Uusi hampurilaisketju avataan Helsinkiin keskiviikkona – tätä on luvassa!

Friends & Brgr
MTV

Pietarsaaresta lähtöisin oleva hampurilaisravintola Friends & Brgrs avaa toimipisteen Helsinkiin keskiviikkona.

Makuja.fi uutisoi kesällä 2014 pietarsaarelaisen hampurilaisravintola Friends & Brgrs'n aikeista laajentaa toimintansa Suomen suurimmat kaupungit kattavaksi ketjuksi. Myöhemmin syksyllä ravintolan perustajat tiedottivat löytäneensä sopivat toimitilat Helsingin keskustasta ja avaavansa ravintolan maalis-huhtikuussa 2015.

Helsingin Friends & Brgrs avaa ovensa Mikonkadun ja Ateneuminkulmassa sijaitsevaan kiinteistössä virallisesti keskiviikkona 15.4.2015. Perusteellisesti remontoidussa ravintolassa on 75 asiakaspaikkaa, ja se työllistää 15 henkilöä.

Ketju laajenee ympäri Suomen ja Tukholmaan

Makuja.fi pääsi tutustumaan Helsingin Friends & Brgrs -ravintolaan jo ennakkoon.

 – Hampurilaiset ovat meidän intohimomme. Haluamme tehdä hyviä hampurilaisia laadukkaista raaka-aineista. Meillä on myös suuria suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Etsimme koko ajan tiloja Tukholmasta ja isommista kaupungeista Suomessa, kommentoi Kaj Fagerholm, yksi ravintolan omistajista.

Friends & Brgrs pitää valttikorttinaan nimenomaan laadukkaita raaka-aineita. Pihvit paistetaan tilauksesta suomalaisesta naudanlihasta, leivät tulevat lähileipomosta, ranskalaiset ja majoneesi valmistetaan alusta loppuun asti itse, eikä lisäaineita käytetä. Hampurilaissämpylän saa myös gluteenittomana versiona. Myös palvelukonsepti eroaa tavallisesta pikaruokaravintolasta.

Mikä Friends & Brgrs?

Friends & Brgrs on hampurilaisravintola, joka on perustettu Pietarsaaressa vuonna 2014.

Ravintolan taustalla on 6 ystävystä, jotka reissasivat ympäri Eurooppaa ja USA:ta sekä maistelivat matkoillaan yli 100 hampurilaista. Näin syntyi Suomen ensimmäinen fast casual -hampurilaisravintola Friends & Brgrs.

– Fast casual -konsepti on kasvava trendi maailmalla.  Erityisesti nuoret aikuiset haluavat vähän parempaa ruokaa ja ovat valmiita maksamaan hieman enemmän siitä, Fagerholm toteaa.

Viimeksi Suomen hampurilaiskenttää ravisutti Burger King, joka avasi ensimmäisen ravintolan Helsinkiin vuonna 2013. Mannerheimintiellä sijaitsevan ravintolan edustalla nähtiin päivittäin pitkä jono vielä kuukausia avajaisten jälkeenkin. Friends & Brgrs -ravintolan Kaj Fagerholm ei koe Burger King -ketjua tai Mc Donald´sia varsinaisiksi kilpailijoikseen.

– Tavallaan olemme kilpailijoita, mutta olemme kuitenkin hieman eri segmentissä. Meillä käy ehkä enemmän nuoria aikuisia kuin lapsiperheitä. Sanoisinkin, että olemme enemmän kollegoja. Meille kaikille on tärkeää, että hampurilainen pysyy suosiossa jatkossakin, Fagerholm hymyilee.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja