KUVAT: Suomalaisnainen järkyttyi – näin pahasti voi hääkakkutilaus mennä pieleen

vadelma
Shutterstock

Varkaudesta kotoisin oleva Sanna Nykänen koki surkeiden sattumusten summana suuren yllätyksen, kun hänen kihlajaisiinsa toimitettiin ammattilaisten valmistama prototyyppi hänen tulevasta hääkakustaan.

Facebookissa huomiota niittää kuva Sanna Nykäsen tulevaksi hääkakuksi suunnitellusta luomuksesta. Tulevalle kesälle häitään järjestävä Nykänen oli tilannut Hotelli Joronjäljeltä vadelmaisen hääkakun, joka ei vastannut kihlajaisia kakun äärellä juhlineen hääväen odotuksia millään tapaa.

– Vadelmat olivat tehdessä vaihtuneet konjakiksi, kakku oli täysin käyttökelvoton, pursotettava kerma leijui aluspaperilla ja kakku oli todella pieni ja ulkomuodoltaan tarjoilukelvoton, Nykänen kirjoittaa Facebookissa.

Hääväki joutui odottamaan kakun saapumista pitkän tovin ja tilanne vaikutti hääväen silmissä selvältä unohdukselta. Alun perin oli sovittu, että hääpari maksaisi kakustaan 50 euroa, mutta Hotelli Joronjäljeltä luvattiin pian, ettei pariskunnan tarvitse maksaa tilauksestaan sen epäonnistumisen vuoksi.

– Ilmeisesti tilaus oli unohdettu, ja pikana yritettiin unohdus korvata. Tässä siis saamamme vadelmakermakakku. Palautimme kakun myöhemmin, eikä meidän tarvinnut tästä mitään maksaa, mutta anteeksipyynnön olisimme halunneet Auvolta kuulla, Nykänen toteaa.

Makuja.fi otti yhteyttä Hotelli Joronjäljen yrittäjä Auvo Puurtiseen, joka oli tapahtuneesta hyvin pahoillaan.

– Olin unohtanut tilata kakun ja tein tilalle nopeasti toisen veloituksetta ja sulhanen nouti kakun, joka näytti haettaessa hyvältä. Pikakerma oli tässä kihlakakussa heikko lenkki, mutta toivotaan, että morsiamen kyyneleet tuovat onnea heidän liitolleen ja hyvää henkeä ja anteeksiantoa. Ehkä se olikin kestävän rakkauden kakku, Puurtinen sanailee.

Puurtinen oli huomannut heti unohduksensa ja pyrki korjaamaan asian mahdollisimman nopeasti. Mies myönsi, että kakun kohtaloksi koitui pursotettava kermavaahto, jonka koostumus kärsii lämpötilojen vaihtelusta.

– Minä sanoin sille hakijalle, että odota tunti, niin minä teen kakun. Ajattelin, että vaimoni tulee auttamaan, mutta kun hän ei tullutkaan, niin minun oli pakko tehdä se itse, Puurtinen kertoo.

– Minä laitoin siihen vahingossa pikakermaa. Se pilasi sen ulkonäön, mutta maku oli hyvä. Täällä taksimiehet söivät sitä kakkua ja he sanoivat, että se oli tosi hyvää. Minä itsekin söin sitä ja ei se pilalle ollut mennyt, vaan ainoastaan se kerma teki sen vahingon, Puurtinen jatkaa.

Hotelli Joronjälki oli aikoinaan mukana Hotellit kuntoon, Jyrki Sukula! -sarjassa.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja