Kuva paljastaa, kuinka monta minuuttia kananmunia kannattaa keittää – ota pois liedeltä!
Pidätkö kananmunistasi kivikovina vai juoksevina? Havainnollinen kuva osoittaa yksinkertaisesti sen, minkälaisella minuuttimäärällä tulee minkäkinlainen keittotulos. Enää ei tarvitse arvailla.
Kananmunien keittäminen kuulostaa yksinkertaiselta toimenpiteeltä, mutta itse kokkia ja kutakin syöjää miellyttävän, täydellisen lopputuloksen varmistaminen ei ole aina itsestäänselvyys.
Kananmunat keittyvät helposti liian koviksi tai sitten ne jäävät liian pehmeiksi. Useimmilla kananmunien ystävillä on tarkka mieltymys kypsyysasteen suhteen ja lopputuloksen soisi olevan jokaisella keittokerralla sama.
Anna veden kiehahtaa ja ota sitten kattila pois liedeltä
No Recipes -blogin tekemästä kuvasta selviää, miltä kananmunat näyttävät sisältä 2–10 minuutin kypsyttämisen jälkeen. Kyseiset kananmunat on keitetty niin, että ne on laitettu ensin jääkaappikylminä kylmään veteen, sitten vesi on kiehautettu ja kattila otettu pois keittolevyltä. Minuutit viittaavat siis kypsymisaikaan kiehumispisteen jälkeen.
Lähde: Daily Mail, No Recipes
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan