Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuva paljastaa, kuinka monta minuuttia kananmunia kannattaa keittää – ota pois liedeltä!

Tydellisen kananmunan keittäminen on taidetta.
Tydellisen kananmunan keittäminen on taidetta.Shutterstock
Julkaistu 21.02.2017 10:02

MTV LIFESTYLE

Pidätkö kananmunistasi kivikovina vai juoksevina? Havainnollinen kuva osoittaa yksinkertaisesti sen, minkälaisella minuuttimäärällä tulee minkäkinlainen keittotulos. Enää ei tarvitse arvailla.

Kananmunien keittäminen kuulostaa yksinkertaiselta toimenpiteeltä, mutta itse kokkia ja kutakin syöjää miellyttävän, täydellisen lopputuloksen varmistaminen ei ole aina itsestäänselvyys.

Kananmunat keittyvät helposti liian koviksi tai sitten ne jäävät liian pehmeiksi. Useimmilla kananmunien ystävillä on tarkka mieltymys kypsyysasteen suhteen ja lopputuloksen soisi olevan jokaisella keittokerralla sama.

Anna veden kiehahtaa ja ota sitten kattila pois liedeltä

No Recipes -blogin tekemästä kuvasta selviää, miltä kananmunat näyttävät sisältä 2–10 minuutin kypsyttämisen jälkeen. Kyseiset kananmunat on keitetty niin, että ne on laitettu ensin jääkaappikylminä kylmään veteen, sitten vesi on kiehautettu ja kattila otettu pois keittolevyltä. Minuutit viittaavat siis kypsymisaikaan kiehumispisteen jälkeen.

3D00771200000578-4207512-At_two_minutes_the_egg_will_still_be_raw_but_if_you_want_the_yol-a-11_1486644586162No Recipes

Lähde: Daily Mail,

No Recipes

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Mitä tarkoittaa, jos kananmunan keltuainen muuttuu keitettäessä harmahtavaksi? Väri paljastaa yleisen virheenTyypillinen moka voi pilata kananmunan maun ja rakenteen – ethän keitä aamiaismunia näin?Kananmunia keittämässä? Näin saat täydellisen lopputuloksen kerta toisensa peräänKeitätkö kananmunat oikein? Tämä pieni merkki keltuaisessa paljastaa, teitkö virheenTieteen avulla onnistut taatusti: Näin tiedät, kuinka kypsä kananmuna on – joka kerta!Osaatko keittää kananmunan oikein? Harmahtava väri keltuaisessa paljastaa yleisen virheen
KananmunaKananmunaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin