Kuva: Painoa liki 900 kiloa – onko tämä syksyn suurin kurpitsa?

Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine.
Kuvan kurpitsat eivät liity tapaukseen. Shutterstock

Iso-Britanniassa esiteltiin vastikään jättikurpitsa, joka painoi lähes 900 kiloa.

Brittikaksoset Stuart ja Ian Paton osallistuivat Iso-Britanniassa järjestettäville kurpitsafestivaaleille liki 900 kiloa painaneella kurpitsallaan.

Royal Victoria Countryn puistossa järjestetyillä festivaaleilla esitellään vuosittain Iso-Britannian suurimpia kurpitsoja. Tänä vuonna kasvatetun kurpitsan painoksi mitattiin 844 kiloa, ja miesten silmäterä palkittiin Iso-Britannian suurin kurpitsa 2015 -palkinnolla.

Kaksoset voittivat vuoden suurimman kurpitsan palkinnon myös viime vuonna. Vuosi sitten esitelty jättikurpitsa oli vielä tänä vuonna kasvanutta yksilöäkin suurempi, ja se painoi peräti 855 kiloa.

Kaksikon tavoitteena on kasvattaa tulevaisuudessa Iso-Britannian kaikkien aikojen suurin kurpitsa. Painoa tällä hetkellä ennätystä nimissään pitävällä kurpitsalla oli aikoinaan peräti 1054 kiloa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
   MasterChef Suomi

   Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja