Kuva: Painoa liki 900 kiloa – onko tämä syksyn suurin kurpitsa?
![Copyright: Shutterstock. Kurpitsa on monipuolinen raaka-aine.](https://im.mtvuutiset.fi/image/2366246/landscape16_9/1024/576/eef51f372c9e7269baa6cc6480888c31/FP/1760920.jpg)
Iso-Britanniassa esiteltiin vastikään jättikurpitsa, joka painoi lähes 900 kiloa.
Brittikaksoset Stuart ja Ian Paton osallistuivat Iso-Britanniassa järjestettäville kurpitsafestivaaleille liki 900 kiloa painaneella kurpitsallaan.
Royal Victoria Countryn puistossa järjestetyillä festivaaleilla esitellään vuosittain Iso-Britannian suurimpia kurpitsoja. Tänä vuonna kasvatetun kurpitsan painoksi mitattiin 844 kiloa, ja miesten silmäterä palkittiin Iso-Britannian suurin kurpitsa 2015 -palkinnolla.
Kaksoset voittivat vuoden suurimman kurpitsan palkinnon myös viime vuonna. Vuosi sitten esitelty jättikurpitsa oli vielä tänä vuonna kasvanutta yksilöäkin suurempi, ja se painoi peräti 855 kiloa.
Kaksikon tavoitteena on kasvattaa tulevaisuudessa Iso-Britannian kaikkien aikojen suurin kurpitsa. Painoa tällä hetkellä ennätystä nimissään pitävällä kurpitsalla oli aikoinaan peräti 1054 kiloa.
Lähde: solent.photoshelter.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka