Kuva kertoo oleellisen: Oluen hinnalla melkoinen ero Suomen ja Viron hiihtokisoissa

hintakuva olut viro lahti
Olutta kahdella eurolla Virossa. MTV / Shutterstock

Perinteiset MM-hiihdot käynnistyivät keskiviikkona Lahdessa. Kuva paljastaa, millainen hintaero hiihtokisojen virvokkeilla on Suomessa ja Virossa järjestetyissä kilpailuissa.

Kisavieraat kaipaavat urheilun jännitysnäytelmän keskellä myös virvokkeita. Alkoholijuomista saa Suomessa tuttuun tapaan pulittaa pitkän pennin.

Suomi: 7,5 euroa, Viro: 2 euroa

Lahden MM-hiihdoissa iso tölkillinen olutta maksaaa 7,5 euroa ja pieni 6,5 euroa. Siideri ja lonkero ovat 7,5 euroa per pieni tölkillinen. Kurkkua lämmittävä snapsilasillinen kustantaa puolestaan 7 euroa. Kahdenkymmenen senttilitran annos viiniä sen sijaan 10 euroa.

Viron Otepään maailmancupin hiihtokisoissa viime viikonloppuna virvokehinnasto oli hieman huokeampi. Sekä oluet, siiderit että snapsit maksoivat 2 euroa. Viinasnapsin sai itse asiassa 1,5 eurolla.

Hinnoitteluun on toki olemassa täysin perusteltu syy: jos Lahden kisoissa saisi alkoholijuomia yhtä huokealla hinnalla kuin Virossa, ei moni suomalainen kisavieras pystyisi kävelemään kilpailuista omin jaloin ulos.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.