Kurpitsasta syntyy syksyinen herkku – ota sisus talteen
Oletko tullut ajatelleeksi, että halloween-kurpitsan siemenetkin voi hyödyntää?
Kurpitsansiemenet ovat monikäyttöistä herkkua ja ne sopivat monen eri ruoan lisukkeeksi. Paahtamalla tuoreen kurpitsan siemenet voi niitä hyödyntää erityisen monipuolisesti.
– Ne sopivat kurpitsakeittoon, leipätaikinoihin mysleihin, puuron kanssa, tai vaikkapa salaattiin, huippukokki Akseli Herlevi vinkkaa.
– Kaikkiin pehmeän makuisiin ruokiin kurpitsansiemenet sopivat erityisen hyvin, sillä ne ovat rapeita ja vastakohdat toimivat hyvin ruoassa, Herlevi jatkaa.
Ennen halloween-kurpitsan kovertamista siemenet kannattaa poistaa ja ottaa erilleen. Siemenet on hyvä paahtaa kuivalla ja kuumalla pannulla. Kannattaa kiinnittää erityishuomiota siihen, ettei pannu ole liian kuuma, jotta siemenet eivät pala
Paahdetut kurpitsansiemenet
kurpitsansiemeniä
ripaus suolaa
1. Koverra siemenet kurpitsasta ja laita ne kuumalle pannulle.
2. Lisää ripaus suolaa.
3. Heiluttele pannua siementen kuumentuessa.
4. Kun siemenet alkavat poksua popcornin tapaan, ota pannu pois liedeltä ja jatka pannun heiluttelemista hetken aikaa.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka