"Lypsäisitkö" kurkkua? Hittivinkki yllätti toimittajatkin – tekee suosikkivihanneksesta entistä paremman makuisen

shutterstock_1495690103
Shutterstock

Oudolta kalskahtavaa ruokaniksiä testanneet amerikkalaistoimittajat kehuvat, että kurkun ”lypsäminen” tekee vihanneksesta todella paremman makuisen.

TikTokista on tullut kotikokkien uusi aarreaitta, jossa jaetaan herkullisia niksejä ja luodaan trendejä. Kerroimme aiemmin esimerkiksi suussa sulavasta ”pilvileivästä” sekä neljän ainesosan hittipaahtoleivästä, jotka nousivat palvelussa suureen suosioon.

Nyt tiktokkaajat kohisevat ”kurkun lypsämisestä”, joka kuulostaa juuri niin oudolta kuin se onkin. Palvelussa tunnisteella #milkingacucumber jaettuja videoita on katsottu jo yli kaksi miljoona kertaa.

Lypsämällä kurkusta tulee tuoreemman ja mehukkaamman makuinen

”Kurkun lypsämisen” tarkoituksena on vähentää vihanneksen kitkeryyttä, mikäli kurkku ei esimerkiksi ole enää tuore. Vinkin on jakanut amerikkalaisnainen, joka ylläpitää tiliä @basicallyperkfect.

Ensin kurkusta leikataan pois toinen pää. Irti leikatulla osalla hangataan pyörivin liikkein leikkauskohtaa. Kurkusta alkaa irrota valkoista ja vaahtomaista nestettä. Itseään mestarilypsäjäksi tituleeraava nainen kertoo, että näin kurkusta tulee tuoreemman ja mehukkaamman makuista.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toimivaksi testattu

Buzz Feed -sivusto kertoo, että hinkkaaminen vapauttaa kurkusta kemiallista ainetta, joka saa vihanneksen maistumaan kitkerältä. Toimittaja Krista Torres kuitenkin suhtautui vinkkiin skeptisesti ja päätti testata sitä itse.

Torresin mukaan ”lypsetty” kurkku maistui tuoreemmalta, mehukkaammalta ja vähemmän kitkerältä kuin samasta kurkusta ennen ”lypsämistä” maistettu pala. Välttääkseen lumevaikutuksen, hän testasi asiaa myös poikaystävällään, joka piti "lypsettyä" kurkkua paremman makuisena.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vinkistä innostunut Delish-sivuston toimittaja Kristin Salaky testasi osaltaan kurkun ”lypsämistä” ja huomasi saman kuin Torres häntä aiemmin. Kurkusta tuli huomattavasti tuoreemman ja makeamman makuinen.

Vinkkiä siis kannattaa kokeilla, jos pääsee yli monia kuvottaneesta juustomaisesta ”kurkkumaidosta”.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

***

0:52

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja