Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Lypsäisitkö" kurkkua? Hittivinkki yllätti toimittajatkin – tekee suosikkivihanneksesta entistä paremman makuisen

Shutterstock
Julkaistu 03.09.2020 19:55

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Oudolta kalskahtavaa ruokaniksiä testanneet amerikkalaistoimittajat kehuvat, että kurkun ”lypsäminen” tekee vihanneksesta todella paremman makuisen.

TikTokista on tullut kotikokkien uusi aarreaitta, jossa jaetaan herkullisia niksejä ja luodaan trendejä. Kerroimme aiemmin esimerkiksi suussa sulavasta ”pilvileivästä” sekä neljän ainesosan hittipaahtoleivästä, jotka nousivat palvelussa suureen suosioon.

Nyt tiktokkaajat kohisevat ”kurkun lypsämisestä”, joka kuulostaa juuri niin oudolta kuin se onkin. Palvelussa tunnisteella #milkingacucumber jaettuja videoita on katsottu jo yli kaksi miljoona kertaa.

Lypsämällä kurkusta tulee tuoreemman ja mehukkaamman makuinen

”Kurkun lypsämisen” tarkoituksena on vähentää vihanneksen kitkeryyttä, mikäli kurkku ei esimerkiksi ole enää tuore. Vinkin on jakanut amerikkalaisnainen, joka ylläpitää tiliä @basicallyperkfect.

Ensin kurkusta leikataan pois toinen pää. Irti leikatulla osalla hangataan pyörivin liikkein leikkauskohtaa. Kurkusta alkaa irrota valkoista ja vaahtomaista nestettä. Itseään mestarilypsäjäksi tituleeraava nainen kertoo, että näin kurkusta tulee tuoreemman ja mehukkaamman makuista.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toimivaksi testattu

Buzz Feed -sivusto kertoo, että hinkkaaminen vapauttaa kurkusta kemiallista ainetta, joka saa vihanneksen maistumaan kitkerältä. Toimittaja Krista Torres kuitenkin suhtautui vinkkiin skeptisesti ja päätti testata sitä itse.

Torresin mukaan ”lypsetty” kurkku maistui tuoreemmalta, mehukkaammalta ja vähemmän kitkerältä kuin samasta kurkusta ennen ”lypsämistä” maistettu pala. Välttääkseen lumevaikutuksen, hän testasi asiaa myös poikaystävällään, joka piti "lypsettyä" kurkkua paremman makuisena.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vinkistä innostunut Delish-sivuston toimittaja Kristin Salaky testasi osaltaan kurkun ”lypsämistä” ja huomasi saman kuin Torres häntä aiemmin. Kurkusta tuli huomattavasti tuoreemman ja makeamman makuinen.

Vinkkiä siis kannattaa kokeilla, jos pääsee yli monia kuvottaneesta juustomaisesta ”kurkkumaidosta”.

Lue myös: Kurkku jääkaappiin vai ei? Ikuisuuskiista jälleen tapetilla – ja tässä oikea vastaus

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: @basicallyperkfect/Tik Tok, Buzz Feed, Delish

***

0:52Näin erottelet munan keltuaisen valkuaisesta helposti

RuokaniksitTikTokSomehititRuokaMakuja
not-found-image
Valpuri Haapala
MTV Uutiset

Lisää aiheesta:

Vegaani, ikävöitkö pekonia? Gordon Ramsay kehitti pomminvarman reseptin juuri sinulle: "Nerokasta"Somessa innostuttiin jäädytetystä hunajasta – ravitsemusterapeutin mukaan herkkuun liittyy yksi olennainen riskiKoronan kadottamat aistit takaisin tällä reseptillä? Asiantuntijat kommentoivat appelsiinikikkaaSuussa sulava someilmiö! Kolmen aineksen "pilvileipä" on pehmeintä, mitä olet maistanutMinkä vaahtokarkin valitsisit? Täydellinen paahtoaste jakaa mielipiteet: ”Ainoa hyväksyttävä vastaus”Suomalainen puuroyhdistelmä hämmentää Twitterissä – kuuluuko herkku sinunkin aamuihisi?

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 8.12.16:45
    Pasta

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 7.12.14:37
    Avokado

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 4.12.18:59
    Valkosipuli

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • 29.11.14:45
    Avokado

    Näin saat kivikovan avokadon käyttövalmiiksi vain viidessä minuutissa

  • 28.11.18:52
    Pasta

    Pasta kypsäksi minuutissa! Alkuvalmistelut lyhentävät keittoaikaa huomattavasti