Kun Suomessa halpuutetaan, Ruotsissa kallistetaan – erikoinen kampanja niittää menestystä

Kananmuna, maito, juusto
Ruotsissa on mahdollista maksaa lisähintaa maidosta ja juustosta. Shutterstock

Ruotsissa järjestetty kampanja tiettyjen tuotteiden hintojen nostamiseksi on tuottanut toivottua tulosta.

Samalla, kun Suomessa kohistaan jatkuvasti hintojen halpuutuksesta, tarjotaan Ruotsissa kuluttajille mahdollisuutta maksaa tietyistä tuotteista entistä korkeampaa hintaa – maidontuottajien etujen nimissä.

Maksaisitko lisähintaa maidosta ja juustosta?

Ruotsalainen kauppaketju Ica tarjoaa kampanjan muodossa mahdollisuuden maksaa lisähintaa sekä maidosta että juustosta. Kampanjan taustalla on huoli siitä, että jatkuva hintojen alentaminen tekee tietyistä elinkeinoista lopulta täysin kannattamattomia.

Ruotsalaiset ovat innostuneet kampanjasta, jonka tavoitteena on antaa mahdollisuus tukea paikallista maidontuotantoa. Kaiken kaikkiaan nyt viikon ajan voimassa ollut kampanja on tuottanut peräti 3,3 miljoonaa kruunua eli noin 350 000 euroa ylimääräisiä tuloja. Tuotto on tarkoitus antaa lyhentämättömänä ruotsalaisille maidontuottajille.

Yhteensä kampanjan avulla tavoitellaan yli 10 miljoonan euron lisätuloja ruotsalaisille maidontuottajille.

– Tiedämme, että ihmiset ovat sitoutuneita tukemaan ruotsalaisia maidontuottajia, Ican toimitusjohtaja Anders Svensson toteaa.

Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Lähde: Lantbruk

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
   MasterChef Suomi

   Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja