Kuluttaja: Maustetut pikapuurot sokeripommeja – ja hinta jopa 14-kertainen!

Puuro
Ravitsevin ja edullisin puuro syntyy hiutaleista itse valmistamalla ja lisukkeilla tuunaamalla. Shutterstock

Kaurapuuron trendikkyys näkyy kaupan hyllyllä pitkänä rivinä eri tavoin maustettuja puuroja. Kaikki höysteet eivät kuitenkaan suinkaan ole terveellisiä. Kuluttaja-lehti vertasi 12 puuron ravintosisältöjä.

Keskiviikkona ilmestyneessä Kuluttaja-lehdessä otettiin suurennuslasin alle kaupan pikapuurot. Tuotevertailussa selvisi puurojen sisältävän pahimmillaan jopa viidesosan sokeria. Vertailu paljasti myös valmiiksi maustettujen kaurapuurojen olevan huomattavasti kalliimpia kuin maustamattomien puurojen.

Pikapuuroissa rutkasti sokeria

Kuluttaja-lehden vertailu paljasti, että Elovenan vadelmanmakuisesta pikapuurosta peräti viidesosa on sokeria. Myös Pirkan omenalla ja kanelilla maustetussa puurossa on rutkasti sokeria, mutta siitä puolet on peräisin kuivatusta omenasta. Joissakin vertailun puuroissa on myös liikaa suolaa.

Kaikissa vertailun puuroissa on runsaasti terveellistä kuitua. Kauran kuitu sisältää vesiliukoista beetaglukaania, joka parantaa muun muassa sokeriaineenvaihduntaa ja veren kolesteroliarvoja.

Maustettu puuro voi olla 8–14 kertaa maustamatonta kalliimpaa

On kuitenkin muistettava, että kaupan pikapuurot eivät välttämättä itsessään riitä esimerkiksi ravitsevaksi aamiaiseksi aikuiselle. Yksi puuroannos sisältää keskimäärin 130 kilokaloria. Puuron ohessa olisi siis hyvä syödä muutakin tai tuunata pikapuuroa itse.

Halvimman ja terveellisimmän aamupalan saa, jos käyttää maustamattomia kaurahiutaleita ja höystää puuron itse marjoilla sekä siemenillä tai pähkinöillä. Pähkinät tuovat kevyeen aamupuuroon kaivattua ruokaisuutta.

On hyvä myös tiedostaa, että maustettujen kaurapuurojen kilohinnat ovat jopa 8–14-kertaisia maustamattomiin verrattuna.

Katso koko puurojen tuotevertailu Keventäjien sivuilta 

Lähde: Kuluttaja

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja