Yhä useampi suomalainen kokee huonoa omaatuntoa heittäessään syömäkelpoista ruokaa pois. Vaikka ruokahävikin ympäristövaikutuksista ollaan entistä tietoisempia, tästä huolimatta ruokaa päätyy roskiin miljoonia kiloja vuodessa.
Katso videolta, miltä suomalainen ruokahävikki oikein näyttää.
Ruokaa, joka muuten olisi päätynyt hävikkiin esimerkiksi ylituotannosta, pakkausten vaihtumisesta tai lähestyvästä parasta ennen -päiväyksestä johtuen, pääsee roskakorin sijaan hyötykäyttöön nettikauppa Matsmartin ansiosta. Matsmart myy netissä ruokaa 20–90 prosentin alennuksella.
Ruokahävikkiä vastaan taistelee myös yritys ResQ Club, joka yhdistää ravintolat, kahvilat ja ruokakaupat edullista ja laadukasta ruokaa arvostaviin kuluttajiin. Palvelussamme on myytävänä sekä aterioita, välipaloja että isoja ruokakasseja useimmiten jopa 50 prosentin alennuksella.