Kuinka paljon pitää liikkua, jotta polttaa yhden pizzan verran kaloreita?
![Copyright: Shutterstock. Photographer: stockcreations. shutterstock_286811654](https://im.mtvuutiset.fi/image/6108198/landscape16_9/1600/900/1733a76b156948e4fe1c8adaa47fd230/eU/shutterstock-286811654.jpg)
PureGym-liikuntaketju paljastaa, minkä verran sinun tulisi todellisuudessa liikkua, jos haluat polttaa kaikki roskaruoasta kertyvät kalorit.
Voihan karkkipäivä! Repsahtaminen terveyskuurilla on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, mutta morkkis voi vaivata silti. Moni yrittää paikata liiallista kalorinsaantia vähentämällä syömistä ja lisäämällä hikoilua, mikä ei välttämättä ole fiksua – nälkä kun on yksi laihduttajan suurimmista vihollisista, sillä se kasvattaa riskiä uuteen repsahdukseen.
Mutta kauanko roskaruoan sisältämän kalorimäärän kuluttaminen todella kestää?
PureGym-liikuntaketjun mukaan hampurilaisateria, joka sisältää ranskalaiset ja juoman sisältäen noin 900 kilokaloria, vaatii kolmen tunnin aerobic-session, mikäli haluaa polttaa kaikki syödyksi tulleet kalorit. Kiinalainen noutoruoka puolestaan poltetaan kahden tunnin kuntopyöräsessiolla ja suuri pizza, joka sisältää noin 2 000 kilokaloria kuluu pois neljän tunnin jalkapallotreeneissä.
Eikä kalorilaskuria kerrytä vain ruoka, vaan myös juomapuoli. Esimerkiksi vodkaa ja Redbull-energiajuomaa yhdistävä drinkki sisältää 112 kaloria (25 minuutin kuntosalireissu) ja oluttuoppi 250 kaloria (20 minuuttia kuntosalin porraslaitteella). Pienessä lasissa viiniä on noin 70 kaloria ja siiderissä noin 300 kaloria per pullo, mikä vastaa 20 minuutin juoksulenkkiä.
Jos repsahdit ja nyt harmittaa, on siis fiksuinta hyväksyä tapahtunut ja jatkaa eteenpäin kuten ennenkin. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, joten älä soimaa itseäsi, vaan jatka siitä mihin jäit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka