Kuinka paljon pitää liikkua, jotta polttaa yhden pizzan verran kaloreita?

shutterstock_286811654
Shutterstock

PureGym-liikuntaketju paljastaa, minkä verran sinun tulisi todellisuudessa liikkua, jos haluat polttaa kaikki roskaruoasta kertyvät kalorit. 

Voihan karkkipäivä! Repsahtaminen terveyskuurilla on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, mutta morkkis voi vaivata silti. Moni yrittää paikata liiallista kalorinsaantia vähentämällä syömistä ja lisäämällä hikoilua, mikä ei välttämättä ole fiksua – nälkä kun on yksi laihduttajan suurimmista vihollisista, sillä se kasvattaa riskiä uuteen repsahdukseen. 

Mutta kauanko roskaruoan sisältämän kalorimäärän kuluttaminen todella kestää?

PureGym-liikuntaketjun mukaan hampurilaisateria, joka sisältää ranskalaiset ja juoman sisältäen noin 900 kilokaloria, vaatii kolmen tunnin aerobic-session, mikäli haluaa polttaa kaikki syödyksi tulleet kalorit. Kiinalainen noutoruoka puolestaan poltetaan kahden tunnin kuntopyöräsessiolla ja suuri pizza, joka sisältää noin 2 000 kilokaloria kuluu pois neljän tunnin jalkapallotreeneissä.  

Eikä kalorilaskuria kerrytä vain ruoka, vaan myös juomapuoli. Esimerkiksi vodkaa ja Redbull-energiajuomaa yhdistävä drinkki sisältää 112 kaloria (25 minuutin kuntosalireissu) ja oluttuoppi 250 kaloria (20 minuuttia kuntosalin porraslaitteella). Pienessä lasissa viiniä on noin 70 kaloria ja siiderissä noin 300 kaloria per pullo, mikä vastaa 20 minuutin juoksulenkkiä. 

Jos repsahdit ja nyt harmittaa, on siis fiksuinta hyväksyä tapahtunut ja jatkaa eteenpäin kuten ennenkin. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, joten älä soimaa itseäsi, vaan jatka siitä mihin jäit.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja