Suomea maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa edustanut Eero Vottonen tiimeineen ei sijoittunut tänä vuonna palkintosijoille.
Bocuse d'Or 2017 -sijoitukset:
1. Yhdysvallat
2. Norja
3. Islanti
Parhaan kasvislautasen erikoispalkinnon nappasi Ranska ja parhaan lihalautasen Unkari.
Suomi osallistui Lyonissa järjestettävään Bocuse d'Or -kisaan edustajanaan kokenut Eero Vottonen sekä assistentti Miikka Manninen. Kilpailu oli tänä vuonna poikkeuksellisen jännittävä ja ehkä jopa astetta haasteellisempi, sillä yhtenä kilpailun teemoista nähtiin ensimmäistä kertaa kasvisruoka.
Eero Vottosen Bocuse d'Or -vegaaniannos 2017: Maa-artisokkamosaiikki maustettuna suomalaisella herkkutatilla ja kuusenkerkällä; paahdettua keltajuurta; sipulia, omenaa ja poltettua salottisipulia; rapea maa-artisokkakroketti; tattihyytelöä; viinietikalla maustettua omenaa; pikkelöityä kuusenkerkkää ja paahdettua viljaa. Kastikkeena annoksessa oli kuusiöljyllä maustettu sipuli-herkkutattiliemi.


