Kokkien MM-kisat ratkesivat: Suomeen ei mitaleita – tässä voittajat

Bocuse d'Or 2017 Eero Vottonen
Elo-säätiö

Suomea maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa edustanut Eero Vottonen tiimeineen ei sijoittunut tänä vuonna palkintosijoille.

Bocuse d'Or 2017 -sijoitukset:

1. Yhdysvallat

2. Norja

3. Islanti

Parhaan kasvislautasen erikoispalkinnon nappasi Ranska ja parhaan lihalautasen Unkari.

Suomi osallistui Lyonissa järjestettävään Bocuse d'Or -kisaan edustajanaan kokenut Eero Vottonen sekä assistentti Miikka Manninen. Kilpailu oli tänä vuonna poikkeuksellisen jännittävä ja ehkä jopa astetta haasteellisempi, sillä yhtenä kilpailun teemoista nähtiin ensimmäistä kertaa kasvisruoka.

Eero Vottosen Bocuse d'Or -vegaaniannos2017:  Maa-artisokkamosaiikki maustettuna suomalaisella herkkutatilla ja kuusenkerkällä; paahdettua keltajuurta; sipulia, omenaa ja poltettua salottisipulia; rapea maa-artisokkakroketti; tattihyytelöä; viinietikalla maustettua omenaa; pikkelöityä kuusenkerkkää ja paahdettua viljaa. Kastikkeena annoksessa oli kuusiöljyllä maustettu sipuli-herkkutattiliemi.

Vottosen valmentajana toiminut kokki Matti Jämsen raportoi paikalla Lyonissa olleelle Turun Sanomien ruokatoimittajalle Suomen suorituksen menneen aivan nappiin. Palkintosijoille se ei kuitenkaan riittänyt

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jossa 24 kilpailijaa valmisti 5 tunnissa ja 35 minuutissa 14 lautasannosta sekä 14 annoksen vadilla tarjoiltavan ruoan. Molemmissa kilpailuannoksissa tuli olla esillä maan oma ruokakulttuuri ja maut.

Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus Bocuse d'Orissa on vuodelta 2015, jolloin kokki Matti Jämsen tiimeineen sijoittui neljänneksi.

Paikalla oli runsaasti suomalaista yleisöä kannustamassa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja