Kokkia syytetään rasismista – teki törkeän tempun ulkomaalaisille asiakkaille

Sushi
Japanilaiskokkeja syytetään rasismista. Shutterstock

Japanilainen sushiravintolaketju on joutunut vakavien syytösten kohteeksi. Ketjun kokkeja syytetään rasisimista, sillä heidän uskotaan lisänneen tiettyjen asiakkaiden annoksiin erityisen paljon tulista wasabia.

Ichibazushi-sushiravintolaketjun kokkien väitetään laittaneen kaksinkertaisen annoksen tulista wasabia ulkomaalaisten asiakkaiden annoksiin. Japanilaisten asiakkaiden annoksiin kokit ovat syytösten mukaan lisänneet vain puolet tästä määrästä.

Japan Timesin mukaan kokit ovat rasistisessa tarkoituksessa maustaneet ulkomaalaisten asiakkaidensa ruokia erityisen paljon jo vuoden ajan. Kokkien toimintatapa selvisi, kun Aasiassa suositun matkailusivustolle on lisätty useita ravintolaketjun hurjan tulisista annoksista.

Sittemmin ravintolaketjun edustaja on pahoitellut tapahtunutta ja myöntänyt, että tietyille henkilöille on tarjoiltu erityisen tulista ruokaa ketjun ravintoloissa, vaikka asiakas ei ole tätä erikseen pyytänyt.

Lähde: Japan Times

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!