Kokeile uskomatonta perunaniksiä – mullistaa grillaamisen!

Vartaat grilli
Lihojen tarttuminen grillin ritilöihin voi hankaloittaa grillaamista. Shutterstock

Grillatessa päänvaivaa tuottaa usein se, että lihoilla on taipumus tarttua ikävästi grilliin kiinni. Helpon niksin avulla tämä ongelma on kuitenkin helppo välttää.

Kun avuksi ottaa perunan, voi lihan, kanan – ja etenkin kalan tarttumisen grilliin estää uskomattoman helposti. Perunan tärkkelys vaikuttaa grilliritilän paistopintaan siten, että lihat eivät tartu sen pintaan kiinni tutuksi tulleella tavalla.

Kenties helpoin tapa ottaa raa'an perunan tarttumista estävästä ominaisuudesta kaikki irti, on leikata peruna puoliksi ja lävistääpuolikas peruna haarukalla. Täten käsissä on "työkalu", jonka avulla grillin ritilät on helppo käydä järjestelmällisesti läpi ennen lihan grillaamista.

Katso videolta, kuinka perunaa kannattaa käyttää grillaamisessa apuna! 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja