Kohtalokas laihdutusmoka – Jutta Gustafsberg varoittaa proteiinin haittavaikutuksista
Tiedätkö, millaisia vaikutuksia turhan runsaalla proteiinin nauttimisella voi olla kehoosi?
Jutta Gustafsbergin ja ravintovalmentaja Tiina Hälvän tuoreessa Jutan energisoiva dieettikirja -teoksessa (WSOY 2016) valotetaan sitä, miksi proteiinia ei ole syytä ahmia hurjia määriä.
Ylimääräinen proteiini muuttuu aineenvaihduntaprosessissa glukoosiksi ja rasvaksi
Viime vuosina proteiinivillitys on saanut monet suomalaiset kiinnittämään huomiota siihen, että proteiinia tulee nautittua paljon. Proteiineja ei kuitenkaan ole syytä nauttia sen enempää kuin keho oikeasti tarvitsee niitä rakennusaineiksi.
– Ylimääräiseksi jäävä proteiini muuttuu aineenvaihduntaprosessissa glukoosiksi ja rasvaksi. Runsas proteiininsaanti sotkee myös sokeriaineenvaihduntaa, sillä se lisää insuliinin eritystä ja heikentää sen tehoa kudoksissa, Jutta Gustafsberg ja Tiina Hälvä toteavat tuoreessa kirjassaan.
Terveellisiin ruokailutottumuksiin perehtynyt kaksikko suosittelee eri proteiininlähteistä etenkin kasvisperäisiä vaihtoehtoja.
– Kasvisperäisen proteiinin suosiminen vähentää lisäksi suolistosyövän riskiä ja on ehdottomasti ekologisempaa kuin eläinperäisen proteiinin syöminen, kirjassa todetaan.
Lähde: Jutta Gustafsberg ja Tiina Hälvä: Jutan energisoiva dieettikirja (WSOY 2016)
Miltä näyttää Jutta Gustafsbergin jääkaapin sisältö? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa