Kohtalokas laihdutusmoka – Jutta Gustafsberg varoittaa proteiinin haittavaikutuksista

shutterstock_335040248
Erilaiset pavut sisältävät paljon kasvisperäistä proteiinia. Shutterstock

Tiedätkö, millaisia vaikutuksia turhan runsaalla proteiinin nauttimisella voi olla kehoosi?

Jutta Gustafsbergin ja ravintovalmentaja Tiina Hälvän tuoreessa Jutan energisoiva dieettikirja -teoksessa (WSOY 2016) valotetaan sitä, miksi proteiinia ei ole syytä ahmia hurjia määriä.

Ylimääräinen proteiini muuttuu aineenvaihduntaprosessissa glukoosiksi ja rasvaksi

Viime vuosina proteiinivillitys on saanut monet suomalaiset kiinnittämään huomiota siihen, että proteiinia tulee nautittua paljon. Proteiineja ei kuitenkaan ole syytä nauttia sen enempää kuin keho oikeasti tarvitsee niitä rakennusaineiksi.

– Ylimääräiseksi jäävä proteiini muuttuu aineenvaihduntaprosessissa glukoosiksi ja rasvaksi. Runsas proteiininsaanti sotkee myös sokeriaineenvaihduntaa, sillä se lisää insuliinin eritystä ja heikentää sen tehoa kudoksissa, Jutta Gustafsberg ja Tiina Hälvä toteavat tuoreessa kirjassaan.

Terveellisiin ruokailutottumuksiin perehtynyt kaksikko suosittelee eri proteiininlähteistä etenkin kasvisperäisiä vaihtoehtoja.

– Kasvisperäisen proteiinin suosiminen vähentää lisäksi suolistosyövän riskiä ja on ehdottomasti ekologisempaa kuin eläinperäisen proteiinin syöminen, kirjassa todetaan.

Lähde: Jutta Gustafsberg ja Tiina Hälvä: Jutan energisoiva dieettikirja (WSOY 2016)

Miltä näyttää Jutta Gustafsbergin jääkaapin sisältö? Katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja