Klassikkosuklaan uskomaton syntytarina: Miksi Geisha-konvehdit ovat vaaleanpunaisia?

geishat2
Geisha-konvehdit saivat inspiraationsa pähkinäisestä leivoksesta. Colourbox, Fazer makeiset

Tiesitkö, että Tokion olympialaiset ovat vaikuttaneet Geisha-konvehtien syntyyn?

Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo, että Geisha-suklaan maku on alun perin lähtöisin Japonica-leivoksesta, jota myytiin 1960-luvun alussa Kluuvikadun Fazer-kahvilassa.

Pähkinäisen leivoksen omaleimainen maku oli lähtöisin japonais-täytteestä. Fazerin silloinen toimitusjohtaja, Karl Fazerin pojanpoika Peter Fazer piti tästä leivoksesta erityisen paljon. 

Hän vei leivoksen Fazerin tuotekehitykseen, ja kysyi mitä tapahtuisi jos tämän maun yhdistäisi maitosuklaaseen. Geisha-konvehti oli syntynyt.

Suomessa oli Japani-buumi

Suklaalle haluttiin japanilainen nimi, sillä 1960-luvun Suomessa oli valloillaan Japani-buumi.

– Japani oli silloin hyvinkin korkealla puheenaiheena sen takia, että vuonna 1964 oli Tokion olympialaiset, ja Peter Fazer edusti Suomea purjehdusjoukkueessa. Se oli aihe, josta paljon puhuttiin, Eerola sanoo.

Fazerin valikoimassa oli tuolloin jo Geisha-niminen kova karamelli, joka oli osa Fazerin parhain -sekoitusta. Vanha Geisha luovutti nimensä ja vaaleanpunaisen kääreensä uudelle suklaakonvehdille ja sai uudeksi nimekseen Tokyo.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!