Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassikkosuklaan uskomaton syntytarina: Miksi Geisha-konvehdit ovat vaaleanpunaisia?

Geisha-konvehdit saivat inspiraationsa pähkinäisestä leivoksesta.
Geisha-konvehdit saivat inspiraationsa pähkinäisestä leivoksesta.Colourbox, Fazer makeiset
Julkaistu 14.02.2016 08:05

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Tiesitkö, että Tokion olympialaiset ovat vaikuttaneet Geisha-konvehtien syntyyn?

Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo, että Geisha-suklaan maku on alun perin lähtöisin Japonica-leivoksesta, jota myytiin 1960-luvun alussa Kluuvikadun Fazer-kahvilassa.

Pähkinäisen leivoksen omaleimainen maku oli lähtöisin japonais-täytteestä. Fazerin silloinen toimitusjohtaja, Karl Fazerin pojanpoika Peter Fazer piti tästä leivoksesta erityisen paljon. 

Hän vei leivoksen Fazerin tuotekehitykseen, ja kysyi mitä tapahtuisi jos tämän maun yhdistäisi maitosuklaaseen. Geisha-konvehti oli syntynyt.

Suomessa oli Japani-buumi

Suklaalle haluttiin japanilainen nimi, sillä 1960-luvun Suomessa oli valloillaan Japani-buumi.

– Japani oli silloin hyvinkin korkealla puheenaiheena sen takia, että vuonna 1964 oli Tokion olympialaiset, ja Peter Fazer edusti Suomea purjehdusjoukkueessa. Se oli aihe, josta paljon puhuttiin, Eerola sanoo.

Fazerin valikoimassa oli tuolloin jo Geisha-niminen kova karamelli, joka oli osa Fazerin parhain -sekoitusta. Vanha Geisha luovutti nimensä ja vaaleanpunaisen kääreensä uudelle suklaakonvehdille ja sai uudeksi nimekseen Tokyo.

Lisää aiheesta:

Moni ei tiedä, mistä Fazerin suosittu suklaapatukka on saanut nimensä – lue mielenkiintoiset suklaafaktatFazerin Sinisen alkuperä voi yllättää – tiesitkö näitä faktoja Fazerin suosikkimakeisista?Tiesitkö tätä "kettukarkeista"? Fazerin todellinen seniorimakeinen vaihtoi nimeään selkeästä syystäTOP 3: Fazerin myydyimmät suklaapatukat – Fazerin sininen ei olekaan ykkönenNimi paljastaa totuuden jämäsuklaasta – tiesitkö tätä Fazerin Da Capo -suklaasta?Tiesitkö? Fazerin suosikkisuklaa valmistuu valueristä – tuote syntyi rikkinäisistä liköörikonvehdeista
SuklaaMakeisetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • 30.9.10:22
    Ruoka

    Aladdin- ja Paradis-konvehtirasioihin iso muutos

  • 24.9.17:16
    Joulu

    Kolme kuukautta jouluun: Tästä syystä joulumakeisia myydään jo nyt

  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos