Kit Katin valmistajalle karvas pettymys – hävisi oikeustaistelun patukan muodosta

shutterstock_271524389
Kit Kat -patukoiden muotoa koskien käytiin oikeustaistelua vuosikausia. Shutterstock

Nestle koki vastikään pettymyksen Iso-Britannian korkeimman oikeuden tekemän päätöksen myötä, kertoo CBS.

Iso-Britannian korkein oikeus saattoi päätökseen vuonna 2010 aloitetun oikeuskiistan Nestlen ja toisen suklaavalmistajan, Cadburyn kanssa. Korkein oikeus päätti, että Nestle ei saa yksinoikeutta valmistamansa patukan muotoon.

Kit Katin muodosta kiisteltiin kuusi vuotta

Nestle haki kuuluisan Kit Kat -patukkansa muodolle tavaramerkkiä ensimmäistä kertaa jo vuonna 2010. Nestle lähti tuolloin kiistaan siksi, että Cadburyllä oli aikomus valmistaa patukka, joka muistuttaisi muodoltaan Kit Katia. Nestlen tarvoite oli, että yksinoikeus neliosaiseen suklaapatukkaan takaisi sen, etteivät muut kopioisi klassista patukkaa.

Tuore korkeimman oikeuden päätös mahdollistaa sen, että jatkossa Euroopassa muutkin valmistajat voivat valmistaa kuuluisan Kit Katin muotoisia suklaapatukoita. Amerikassa Kit Kat -patukoita valmistaa Hershey. Nestlen edustaja kertoi, että tehdystä päätöksestä aiotaan vielä valittaa.

Lähde: CBS 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja