Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kiitokset 8 vuodesta, eiköhän vedetä toiset muualla!

MTV
Julkaistu 31.12.2019 12:04

MTV LIFESTYLE

Tämän blogin lähestyessä 10 vuoden ikää, on aika siirtyä menulla eteenpäin. Aloitin Sivumaun maaliskuussa 2010. MTV3:lle päädyin 2012 tammikuussa yleisen haun pohjalta. Maikkarin sivut tarjosivat hienon ponnahduslaudan kehittyneempään tekemiseen. Blogipostauksia ehti kertyä tänne yli 800 kpl.

Nyt on aika siirtyä takaisin kotipesälle, osoitteeseen www.sivumaku.fi.

Blogi ei ole siellä vielä tämän kirjoittamishetkellä valmis järjettömän kiireisen syksyn ja joulumenojen takia, mutta joululoman aikana yritän saada sen paketoitua, samalla opetellen sivuston rakentamista.

Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.

8 VUODEN KYLÄILY. Näinä kahdeksana Maikkari-vuotena Sivumaku on kasvanut pienestä haastajasta melko tunnetuksi ruokablogiksi, jolla on vielä kasapäin saavutettavaa. Pienintäkään kisaväsymistä ei ole ollut eikä ole näköpiirissä. Ruoka ja juoma kun ovat siitä kiitollisia asioita, että ne koskettavat jokaista päivää oli blogia tai ei. Ja kun sellainen on, haastaa se käsittelemään aihetta päässä ja suussa enemmän tietoisesti kuin pelkkänä nautiskelijana. Sen kautta olen oppinut valtavasti ruoasta ja juomasta.


Olennaisin seikka, joka pitää omaa aktiivista mielenkiintoa Sivumakuun yllä, ovat sen seuraajat. Itselleni en jaksaisi kauaa kirjoitella. Olette superaktiivinen seuraajakunta, jonka kanssa on joka päivä ilo vaihtaa ajatuksia somen kanavissa, oli keskustelu sitten mukavaa tai tiukkaa. Ruoka jakaa mielipiteitä paikoin jyrkästikin ja olen erilaisten näkemysten kautta oppinut niin ruoasta kuin ihmisistä näinä vuosina valtavasti. Mitä nöyrin ja suurin kiitos siitä teille. On upeaa, että vaikka et olisikaan jokaisesta asiasta samaa mieltä kanssani, jaksat silti olla läsnä ja kertoa, kun olen mielestäsi oikeassa tai väärässä. Haluan kuulla ne molemmat. Omat näkemykseni ovat eläneet maailman ja keskustelujen mukana vuosikymmenen aikana paikoin vahvastikin.

Keräsin muuten yhteen ruoan ja juoman pariin kasaantunutta työhistoriaani ja sain tulokseksi:

• 9,5 vuotta ruoka- ja juomabloggarina
• 4 vuotta ravintolatoimittajana
• 20 000 FB-postausta ruoasta, juomasta ja ravintoloista
• 900 blogipostausta ruoasta, juomasta ja ravintoloista
• 1300 Instagram-postausta ruoasta ja juomasta
• 250 ravintola-arvostelua
• 30 ravintolan markkinointia yht. 10 vuotta
• 2 ravintoloita käsittelevän lehden konseptointi, taitto ja toimitus
• 7 kk Tampereen rotissöörien tiedotus- ja markkinointivastaavana
• 7 kesää burgerinpaistajana
• 8 kerralla saatua porttikieltoa ravintoloihin

MUUTOSTEN 2010-LUKU. Siinä missä 2010-luku alkoi karppausbuumilla, vaihtui lihaisan ruokavalion ihannointi kevyempään ja ilmastoystävällisempään trendiin vuosikymmenen lopulla. Toisaalta syömme yhä enemmän lihaa kuin koskaan aiemmin. 2020-luvulla vegetrendi kasvanee voimakkaasti ja käsitys ruoasta arjessa muuttuu jossain määrin.

Mutta myös paheelliselle herkuttelulle on yhä paikkansa. Ruokavaliossa olennaista ei ole sen heikoimmat lenkit, vaan se, mitä syöt usein. Esim. veganismi ei tule olemaan avaintekijä ympäristöystävällisemmässä ruokakulttuurissa, vaan se, että lihansyöjät ottavat viikkoon yhden tai pari kasvisruokapäivää lisää tai vaihtavat vaikka lounaat kasvisruoaksi. Tai muuttavat annoksen pääpainon lihasta lisukkeisiin. Kotimaisuutta tietenkin suosien. Nämä keinot järisyttäisivät jo ruokakulttuurin ja -kulutuksen mannerlaattoja ja siinä on suuntaviivoja tämän blogin jatkoon.

2020. Maikkarin väki kertoi pitävänsä näitä sisältöjä elossa ainakin toistaiseksi, joten suosikkireseptejä ei tarvitse lähteä copy-pastettamaan. Uuteen blogiin on jo takataskussa kaikenlaista sisältöä, jahka saan ensin bloginkin pystyyn. Uusi alusta palvelee lukijaa paljon paremmin, koska se on rakennettu blogia ajatellen. Valikoista löytyy reseptit helposti ja niitä on mukavampi selata aihepiireittäin. Muutoin meno ei muutu miksikään, joten tervetuloa jatkossa osoitteeseen www.sivumaku.fi!

Ja kiitokset Lauralle, Helille ja Petralle, jotka olivat näinä vuosina mainiona ruokaseurana!

PS. Uusi alusta mahdollistaa myös monipuolisten sisältöyhteistöiden tekemisen. Ota yhteyttä, jos tuotteesi tai palvelusi tuntuisi sopivan tähän pirtaan: skippari@gmail.com​​​​​​​

Lisää aiheesta:

Suosituimmat postaukset 2019 ja muuttoilmoitusTuottaja, rauhoitu – kukaan ei ole kieltämässä lihansyöntiäMiksi ruokablogi puhuu ilmastonmuutoksesta?Sivumaku 9 vuotta - aika taas esittäytyä Suosituimmat blogipostaukset 2017 + sometilastotVuoden 2016 suosituimmat bloggaukset ja kiitos teille
Sivumaku-root

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku-root
  • 20.12.201907:07
    joulu

    Jouluisen juhlava The New York Sour Cocktail

  • 17.12.201910:53
    resepti

    Sydänsimpukat papujen ja fenkolin kera

  • 13.12.201913:32
    resepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 05.12.201909:43
    juhlaruoka

    Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruoka