Mainos

Kevään ehdoton trendiruoka: Proteiinipitoista, halpaa ja terveellistä – ”todella pop ja kovassa nosteessa”

Muna on nyt kaikkien huulilla, kuten ruokatoimittaja, Muna-keittokirjan juuri julkaissut Sanna Mansikkamäki asian tiivisti.

Kananmuna on nyt todellisessa nosteessa Suomessa. Muna puhuttaa niin lehtien palstoilla kuin kotikeittiöissäkin. Helsingissä avautui myös keväällä Suomen ensimmäinen munaruokiin keskittyvä EGG-pikaruokaravintola. Suomalaiset ovat siis löytäneet kananmunan uudelleen ruokavalioihinsa.

Perjantaina julkaistiin myös ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen uusi kananmuniin keskittyvä Muna-keittokirja. Kirjan julkistamistilaisuudessa munan suosiosta kertoi muun muassa Suomen Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Hanna Hamina. Haminan mukaan kananmuna on nyt siirtynyt sivuosasta pääosaan.

– Kananmunien kulutus notkahti 10 vuotta sitten, mutta tällä hetkellä jokainen suomalainen syö yli 200 munaa vuodessa. Kulutus kasvaa pikku hiljaa siitä. Jossain vaiheessa kananmuna oli pannassa, peloteltiin että se ei ole terveydelle hyväksi. Tieteellisellä tutkimuksella on saatu näitä väitteitä kumottua.

Hamina muistuttaa, että kananmuna on oikeasti täysin superfoodia.

– Itse aloitan joka päivä sillä, että syön kaksi kananmunaa paistettuna. Muna on todella pop ja kovassa nosteessa!

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja