Ketsuppipula! Suomalaisillekin tutun tuotteen menekki räjähti Yhdysvalloissa: "Miten voimme myydä ranskalaisia?"

shutterstock_161886272
Shutterstock

Yhdysvalloissa kärsitään nyt yksittäispakattujen ketsuppipussien pulasta, kertoo BBC.

Videolla: Näin käytät ketsuppikuppia oikein!

Yksittäispakattujen ketsuppipussien menekki on räjähtänyt koronapandemian aikana, kertoo BBC. Hurja menekki johtuu koronarajoitusten aiheuttamasta take away- ja noutoruoan myynnin kasvusta.

Yksittäisiä ketsuppipusseja pakataan monien noutoruokien kylkeen ja ne ovat monin paikoin korvanneet tavalliset ketsuppipullot ravintolapöydissä. 

Maailmanlaajuisesti myydyimmän ketsupin valmistaja Heinz kertoo lisänneensä ketsuppipussien tuotantoa Yhdysvalloissa.

–  Kysyntä on suurempaa kuin tarjonta, Heinzilta kommentoitiin uutistoimisto AFP:lle. 

Heinz on lisännyt tuotantolinjoja tehtailleen ja kehitellyt myös ravintoloihin uudenlaisen hygieenisemmän ketsuppiautomaatin, joka ei vaadi kosketusta. 

"Miten voimme myydä ranskalaisia ilman Heinzin ketsuppia?"

Yhdysvalloissa Heinzin ketsuppipussien pula on johtanut siihen, että ravintoloitsijat ovat joutuneet vaihtamaan ketsuppibrändiä ja etsimään vaihtoehtoja ruokakaupoista tukkujen sijaan.

– Miten voimme myydä ranskalaisia ilman Heinzin ketsuppia? ihmetteli coloradolaisen Blake Street Tavernin omistaja Wall Street Journalille

MTV Uutiset ei vielä tavoittanut Heinzin edustajaa kommentoimaan tilannetta Suomessa ja muualla Euroopassa.

BBC:n mukaan koronapandemia on aiheuttanut Yhdysvalloissa aiemmin pulaa myös muun muassa vessapaperista, pepperonista ja alumiinitölkeistä.  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!