Kesän 2017 jäätelöuutuudet julki: Pätkis-puikko, Puffet Suklaa, uusi Kingis ja vegaanijäätelöä – katso koko lista!

Jäätelöt uutuusjäätelöt
Jäätelökesä on pian täällä! Ingman / Froneri Finland

Jäätelökesä on jo aivan nurkan takana. Kurkkaa, mitä kaupan pakastealtaista tänä vuonna hamstrataan, kun uutuusjäätelöt vyöryvät tiskeihin.

Makuja.fi listasi perinteiseen tapaan kevään ja kesän uutuusjäätelöt. Luvassa on jälleen kerran mahtavia herkkuja jäätelön ystäville.

Kolmelta Kaverilta uusi vegaanijäätelö ja oikea suklaaunelma – myös Jymy satsaa vegaaniin

Kolmen kaverin jäätelö lanseerasi vastikään markkinoille vegaaniset jäätelöt, joista onkin jo muodostunut pienen jäätelötehtaan uusi hittituoteryhmä. 

– Vastaanotto on todella yllättänyt meidät. Vegaaninen suklaajäätelö on tällä hetkellä meidän myydyin jäätelömme ja alamme olla jo vähän pulassa kysynnän kanssa, Kolmen kaverin Heikki Huotari kertoo. 

Vegaanijäätelöiden sarja saa jatkoa kesäkaudelle 2017, kun jäätelötehdas tuo myyntiin uutuusmaun kookos-ananas.

– Jäätelö on todella raikas ja kesäinen. Se on tehty kookoskermaan ja purkki sisältää kahta eri jäätelöä, Huotari paljastaa.

Suklaan ystäville on sen sijaan luvassa tuhti uutuus: jäätelö, jossa on kahta eri suklaata ja suussa sulavaa kastiketta.

Valkosuklaata, suklaata ja nougat-granolakastike. Meidän Ilkka vähän innostui tuotekehityksessä, Huotari nauraa. 

Myös suomalainen Jymy-jäätelö satsaa tänä vuonna vegaanimarkkinoille. Jäätelötehdas on tuomassa kesäksi jäätelöaltaisiin kaksi vegaanimakua.

– Vastaamme kuluttajien toiveisiin ja tuomme markkinoille kaksi todella onnistunutta vegaanijäätelöä. Meillä oli juuri kuluttajatestit ja monet sanoivat kyseessä olevan parhaat vegaanijäätelöt, mitä he ovat koskaan maistaneet. Ne maistuivat myös ei-kasvissyöjille, kertoo Jymy-jäätelön Horst Neumann.

Uutusmakuja Neumann ei vielä halua julkistaa sen tarkemmin, niistä tiedotetaan myöhemmin. Sen sijaan tässä kuussa Jymy tuo kauppoihin raparperijäätelön, joka sisältää 30 prosenttia suomalaista luomuraparperia.   

Jymyllä lanseerattiin myös Suomi 100-vuoden kunniaksi männyllä maustettu Jymy 1917 -jäätelö, jossa maistuu suomalainen puhdas luonto aivan uudella ja metsäisen vaniljaisella tavalla. Jäätelö pääsee syksyllä myös Finnairin business-luokan valikoimiin. Tällä hetkellä business-luokassa ja valikoiduissa helsinkiläisravintoloissa tarjoillaan myös yhtiön Vihreä tee -jäätelöä. 

Kesän 2017 jäätelöuutuudet:

Kolmen Kaverin Jäätelö:
Kookos-ananas (vegaanijäätelö)
Tuplasuklaa-kinuski-granola

Jymy:
Raparperijäätelö (Luomu)
Kaksi vegaanimakua

Froneri Finland (Nestlé/Pingviini):
Classic Tumma suklaa–Karpalo, laktoositon
Classic Tumma suklaa–Suolainen kinuski, laktoositon
Pingviini Vadelmasydän, laktoositon
Pingviini Appelsiinisydän, laktoositon
Puffet Suklaa, laktoositon
Super Lakritsi
Super Suklaa
Fazer Pätkis-puikko
Pirulo Sparkly 

Pingviini puolukka -kotipakkaus, laktoositon
Aino Mustaherukka & Vieno valkosukla
Aino Jogurtti Raparperin Lumo
Fazer Salmiakki -kotipakkaus
Fazer Fazerina -kotipakkaus
Mövenpick Exotic Fruits & Swiss Cream, laktoositon
Mövenpick Forest Fruits & Swiss Cream, laktoositon

Unilever/Ingman:

Ingman Crunchy Kaakaokeksi -tuutti
Ingman Crunchy Maapähkinävoi -tuutti
Kingis Salmiakki -puikko
Vähälaktoosinen Kingis Sandwich Mansikka
Jättis Volcano -tuutti
Ingman Luomu Vanhanajan Vanilja 0,75 l
Ingman Luomu Suklaa 0,75 l
Choice Almond With a Cocoa Twist 0,75 l
Choice Smooth Vanilla 0,75 l
Choice Refreshing Strawberry 0,75 l
Choice Heavenly Chocolate 0,75 l
Choice Juicy Pear -puikko
Choice Soft Caramel Toffee -tuutti
Choice Lovely Vanilla 0,75 l
Choice Vanilja-Suklaa -tuutti
Solero Strawberry Smoothie -puikko
Ingman Love Tuttifrutti -puikko
Carte d’Or Treats -jäätelökonvehdit
Minions banaani-vanilja -puikko
Daim Lakritsi 0,75 l
Daim Lakritsi -tuutti
Laktoositon Ingman Vanilja-vadelma -pikari
Ingman Creamy Madagaskarin Vanilja 0,85 l
Ingman Creamy Banana Split 0,85 l
Suolainen kinuski -tuutti
Mango-passion -tuutti
Minttu-suklaa -tuutti
1 L Mango-meloni
1 L Karnevaali
Magnum Pint Classic, White ja Almond
Magnum Double Raspberry
Magnum Double Coconut
Magnum Double Mini Raspberry
Magnum Intense Dark 70 %
Magnum Bomboniera 12- ja 6-pack
Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie ’Wich

Apetit:

Apetit Vegepops

Irtojäätelöt:

Pingviini Suklaa–Nougat
Aino Kirsikka, laktoositon
Mövenpick Macadamia Dulce de Leche

Vähälaktoosinen Rocky Road
Daim Lakritsi
laktoositon Päärynä
Omenapiirakka
Choice toffee
Carte d’Or Pistaasi
Carte d’Or Mangosorbetti
Päärynä-Softis


Turengin jäätelötehtaalla suosittuja suomalaisjäätelöitä valmistava Froneri Finlandin uutuuksissa maistuvat tänä kesänä suomalaisten rakastamat laktoosittomat klassikkomaut ja täysin uudenlaiset makuparit.

Laktoosittomat tuotteet: Kaksi uutta Pingviiniä, Puffet Suklaa, Classic ja Ingman-tuutit

Pingviinin tuuttiperhe kasvaa kahdella laktoosittomalla sydäntuutilla. Pingviini Vadelmasydän -tuutti on valmistettu vadelmanmakuisesta kermajäätelöstä, joka kätkee sisälleen vadelmanmakuisen kastikesydämen. Pingviini Appelsiinisydän -tuutin sydän taas on täyttä kultaa, eli raikasta appelsiininmakuista kastiketta. Sydäntä ympäröi laktoositon appelsiininmakuinen kermajäätelö. Tuuteissa on pehmeä vohveli.

Suomalaisten rakastettu Puffet-maku Suklaa palaa tänä vuonna pakastealtaisiin laktoosittomana. Lisäksi Pingviini juhlistaa 100-vuotiasta itsenäistä Suomea uudella perisuomalaisella marjamaulla. Laktoositon Pingviini Puolukka litran kotipakkaus sisältää vaniljakermajäätelöä ja kirpeää puolukkakastiketta.

Classic-jäätelöiden uutudet ovat puolestaan täysin laktoosittomia: Classic Tummasuklaa-Karpalo -puikossa rapean ja tuhdin tummasuklaa-kuorrutteen alta paljastuu vaniljakermajäätelöä sekä rehti määrä raikasta karpalokastiketta. Tummasuklaa-Suolainen Kinuski -puikossa on laktoositonta vaniljakermajäätelöä ja ja trendikästä suolaista kinuskikastiketta kuorruttavat tummasuklaa ja rapeat mantelikrokantit.

Ingman laajentaa laktoosittomien tuuttiensa sarjaa.  Uutuutena Ingman esittelee trendikkään suolaisenmakean Suolainen kinuski -tuutin, joka yhdistelee kinuskikermajäätelöä ja suolaista kinuskikastiketta. Raikas kesäinen suosikki Mangopassion yhdistää laktoosittoman mangonmakuisen kermajäätelön passionhedelmäkastikkeeseen ja herkullinen yhdistelmä Minttu-suklaa luottaa laktoosittoman minttukermajäätelön ja suklaanmakuisen kastikkeen liittoon. 

Uusi laktoositon Ingman Creamy ja Mango-meloni pakastealtaaseen!

Tänä vuonna Ingman Creamy tuo jäätelövalikoimaan kaksi uutuutta. Suomalaisten kuluttajien toiveiden mukaan kehitetty laktoositon premium-jäätelö Ingman Creamy Madagaskarin Vanilja on  täyteläinen, kermainen ja intensiivisen vaniljainen kermajäätelö.

Ingman Creamy Banana Split hurmaa puolestaan vähälaktoosisella banaanikermajäätelöllä, mansikkakastikkeella ja -paloilla sekä suklaafudge-kastikkeella.

Jäätelökioskien suosikkimaku on vihdoin saatavilla Ingmanin yhden litran kotipakkauksessa! Laktoositon 1 L Mango-meloni -kermajäätelö ilostuttaa silloin, kun kioskille ei kerkeä. Synttärijuhlien uusi suosikki on laktoositon litran Karnevaali-jäätelö, joka on yhdistelmä mansikan-, tuttifrutinja hattaranmakuista kermajäätelöä ja mansikkahilloa. 

Super-jäätelöt palasivat pakastealtaisiin

Suomalaisten toiveesta retroherkku Super-jäätelö on nyt palannut jäätelöaltaisiin suklaan ja lakritsin mauissa. Super Suklaa -puikossa suklaanmakuinen kuorrute ja rakeet käärivät sisäänsä pehmeää suklaakermajäätelöä.

Super Laku -puikossa taas maistuvat vaniljakermajäätelö sekä suomalaisten suosikkiherkku laku niin kastikkeen, kuorrutteen kuin rakeidenkin muodossa.

Apetitilta terveellisempi vaihtoehto jäätelönnälkään

Apetit Vegepops ei käytännössä ole jäätelö, eikä mehujää, vaan kasvissosejäädyke. Vegepopseissa on 41 prosenttia kasviksia, marjoja ja hedelmiä, mutta ei lainkaan lisättyä sokeria, väriaineita tai maitoa. Vegepops maistuu niin kesähelteellä kuin jälkkäriksi lapsiperheille ja aikuisten illanviettoon!

Magnumilta runsaasti uutuuksia

Uusi Magnum Pint -kotipakkaus on täysin uudenlainen tapa nauttiavaniljakermajäätelöstä ja Magnumin tutusta lohkeavastasuklaasta. Kolme suosittua makua Classic, White ja Almond sisältävät jokainen vaniljakermajäätelöä ja jopa 90 grammaa Magnum-suklaata.

Magnum Double Raspberry kasvattaa Magnum Double -tuoteperhettä: kaksinkertaisen kuorrutuksen välissä on paksu kerros vadelmakastiketta ja jokaisessa puikossa on 9 grammaa aitoa vadelmaa.

Kookoksen kasvu jatkuu! Trooppisen pähkinän ystävien toiveisiin on vastattu tämän kesän Magnum Double Coconut -jäätelön lanseerauksella. Yhdistelmä kookosjäätelöä, kaakaokuorrutetta, suklaakastiketta ja  Rainforest Alliance -sertifioitua suklaata.

Magnum Intense Dark 70 %, on intensiivinen, mutta pehmeän tumma uutuus. Puikossa yhdistyvät tumma suklaajäätelö ja lohkeavan tummasuklaakuorrute.

Magnum Bomboniera -jäätelökonvehdit tarjoavat pienen ja sallitun herkutteluhetken kahvin kanssa ja jälkiruokapöytään. Magnum Bomboniera -jäätelökonvehdit ovat saatavilla 12 kappaleen paketissa klassikkomauissa Classic, White ja Almond.

Ingmanilta uusia Crunchy -tuutteja

Jäätelöaltaiden tuuttivalikoimasta löytyy nyt uurra: Crunchy -uutuustuutit tarjoavat rouskuvaa pureskeltavaa makeisiin naposteluhetkiin. Ingman Crunchy Kaakaokeksi hurmaa keksirouheella päällystetyllä lohkeavalla suklaisella kuorrutekiekollaan ja rapealla kaakaovohvelilla. Kuorrutteen alta paljastuu keksinmakuista jäätelöä ja suklaapaloja. Tuutin kruunaa sen keskeltä löytyvä kaakaokastikesydän.

Toinen uutuus on Ingman Crunchy Maapähkinävoi, jossa suklaisen kuorrutteen pintaa koristavat karamellisoidut pekaanipähkinät. Kuorrutekiekon alta löytyy maapähkinävoijäätelöä ja tuutin keskeltä kinuskikastikesydän.

Uusi Kingis Salmiakki, Kingis Sandwich ja Jättis Volcano

Jo vuodesta 1980 suomalaisia hurmannut Kingis oli aikansa suurin jäätelöpuikko. Kesällä 2017 markkinoille saadaan suomalaisten suosikkimaku, Kingis Salmiakki, jossa on 35 % salmiakkia. Kingis Salmiakki on vaniljakermajäätelön, salmiakkikuorrutteen ja -täytteen yhdistelmä ja puikosta löytyy vaniljajäätelön seasta herkullisia salmiakkirakeita.

Kingis Sandwich -tuoteperhe laajenee vähälaktoosisella mansikanmakuisella Kingis Sandwich Mansikka -jäätelöllä

Suomen ensimmäinen jättituutti Jättis tuotiin markkinoille jo Nummelan vuoden 1979 maatalousmessuilla. Tänä vuonna Jättis yllättää ystävänsä: kieltä kutittavasalmiakkikuorrute poksahtelevine rakeineen, kirpeä täyte ja vaniljakermajäätelö, jotkayhdistyvät Jättis Volcano -tuutissa. 

Uusia Aino-jäätelöitä kotipakkauksissa

Aino-jäätelöt saavat tänä vuonna makupalettinsa puutarhasta. Aino Mustaherukka & Vieno Valkosuklaa -jäätelössä maistuu puutarhan supermarja mustaherukka. Raikasta marjaa pehmentää valkosuklaanmakuinen kermajäätelö, ja jäätelön viimeistelee rapeat karamellikrokantit.

Aino Jogurtti Raparperin Lumo taas yhdistää jogurtin raikkauden ja kerman täyteläisyyden. Jogurttikermajäätelössä maistuu aito raparperikastike, ja siinä on jogurttia 26 prosenttia.

Fazerina, Fazer Salmiakki ja Pätkis-jäätelöpuikko

Irtojäätelöinä tutut Fazerin rakastetut makeiset, Fazerina ja Salmiakki, jatkavat suosittujenkarkkijäätelöiden perhettä nyt myös kotipakkausten muodossa. Fazerina-jäätelössä appelsiininmakuista kermajäätelöä taittaa appelsiinin- ja suklaanmakuinen kastike. Salmiakkijäätelö saa tuhdin makunsa ja mustasta vaniljakermajäätelöstä ja salmiakkikastikkeesta. Fazerina ja Salmiakki myydään 480 ml:n kotipakkauksissa.  

Tänä kesänä kotipakkauksesta tuttu Pätkis-jäätelöon päätynyt puikon muotoon ja sopii nyt pieneen herkuttelutarpeeseen. Suklaanmakuisen kuorrutteen alla sykkii minttusuklaasydän, jota ympäröi mintunmakuinen suklaakermajäätelö.

Mövenpickiltä sorbettia ja kermajäätelöitä

Mövenpickin uusissa Fruity & Creamy -jäätelöissä sveitsiläistä kermajäätelöäraidoittavat marjaisat ja hedelmäiset sorbetit. Mövenpick Exotic Fruits & Swiss Cream -jäätelön hedelmäsorbetissa maistuvat passionhedelmä, banaani ja mango, ja kermajäätelön kruunaavat pienet ananaspalat.

Mövenpick Forest Fruits & Swiss Cream -jäätelössä on metsämarja-sorbettia ja kermajäätelöä. Uutuuksien värit ja aromit ovat sataprosenttisesti luontaisia.

Uusia mehujäitä

Pirulo-perheen uutuus on Sparkly-limonadijää, jossa maistuvat appelsiinin- ja mansikanmakuinen limonadijää ja appelsiininmakuinen täyte. Vekkulin suutuntuman limonadijäähän tuo monelle lapsuudesta tutut suussa poreilevat makeiset.

Uusia vegaanisia vaihtoehtoja

Ingman yhdistää tutut maidottomat ja gluteenittomat R-Ice ja Tofuline -jäätelöt uuden Choice-brändin alle. Täysin uutena seuraan liittyy mantelipohjainen uutuus Choice Almond With a Cocoa Twist, mantelijuomasta valmistettu herkullinen jäätelö kaakaokastikekierteillä. Tofulinen tutut maut kokivat uudistuksen ja ne löytyvät uudella reseptillä valmistettuina Choice-brändin alta.

Kotipakkauksissa on tarjolla suomalaisten suosikkimakuja Smooth Vanilla, Refreshing Strawberry ja Heavenly Chocolate. Soft CaramelToffee -tuutti luottaa karamellitoffeejäätelön ja toffeen makuisen kastikkeen vetovoimaan. Juicy Pear -puikko on päärynänmakuinen soijajäätelöpuikko suklaisella kuorrutteella. Lisäksi Choice Strawberry -puikkojen monipakkaus hemmottelee herkuttelijoita mansikkahillolla höystetyllä mansikanmakuisella jäätelöllä ja suklaanmakuisella kuorrutteella.

Riisipohjaiset Choice-jäätelöt  maidottomia jäätelöitä. Kotipakkauksessa on saatavilla vaniljainen Lovely Vanilla -riisijäätelö Tuuttina löytyy vanilja-suklaatuutti

Muita Ingman-uutuksia: Daim Lakritsi, Solero

Solero Strawberry Smoothie  sisältää ainoastaan 49 kaloria ja jopa 35 % hedelmää, Sydämenmuotoinen Ingman Love Tuttifrutti on yhdistelmä hedelmäistä kermajäätelöä ja päärynähilloketta.

Carte d’Or Treats -jäätelökonvehdit ovat uusi tapa nauttia jäätelöä. Pakkauksessa on kolme makua: hasselpähkinä, kahvi ja karamelli.

Erityisesti lapsille suunnitellut Minions banaani-vanilja -puikot löytyvät yksittäispuikkoina ja viiden kappaleen kotipakettina. Lapsille suunniteltuina jäätelöt sisältävät maltillisen määrän sokeria ja alle kolme grammaa tyydyttynyttä rasvaa. Jäätelössä on alle 110 kcal.

Daim Lakritsi -jäätelössä yhdistyvät Daim-palat, maitosuklaakuorrutetut mantelikrokantit ja kermajäätelö. Jäätelö on saatavilla kotipakkauksena ja tuuttina.

Sokerittomaan herkutteluun on saatavilla stevialla ja isomaltilla makeutettu laktoositon Ingman Vanilja-vadelma -jäätelöpikari. 

Kevään uutuusherkku Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie ’Wich yhdistelee suklaajäätelöä ja browniepaloja pehmeiden tuplasuklaakeksien välissä. 

Ihania irtojäätelöitä: Laktoositon Päärynä ja Päärynä Softis 

Toivotun paluun jäätelöaltaisiin tekee Pingviini Suklaa-Nougat, jossa yhdistyy vaniljakermajäätelö, suklaanmakuiset palat sekä rapeat mantelikrokantit. Laktoositon Aino Kirsikka on etenkin aikuisten toivoma uutuusmaku. Mövenpickin Macademia Dulce de Leche -uutuusmaku sisältää sokerikuorrutettuja macadamiapähkinöitä sekä karamellisoituamaitokastiketta.

Ingman Creamy-sarjan suosikkimaku vähälaktoosinen Rocky Road yhdistää fudge- ja suklaakermajäätelön, suolaisen toffeekastikkeen ja karamellisoidut pekaanipähkinät.

Lakritsainen maku kestosuosikki Daimista on saatavilla niin ikään Ingmanin jäätelökioskeilta. Hedelmäisen tuulahdukset tuovat trendikäs Kookos ja nyt kaikille sopiva, laktoositon Päärynä. Makeisiin hetkiin sopivat omenainen jäätelönautinto Omenapiirakka, sekä vegaaninen, ennen Tofuline-tuoteperheen jäsenenä tunnettu, Choice toffee, joka on uusittu.

Gelateria-tuotesarja täydentyy Carte d’Or Pistaasi ja Mangosorbetti -uutuuksien myötä.

Ingmanin tämän kesän pehmeät jäätelöuutuudet ovat laktoosittomia! Laktoositon Suklaa ja Vanilja jatkavat suomalaisten suosikkimakujen sarjaa. Ihanana sesonkimakuna Ingman Softis esittelee laktoosittoman Päärynä-softiksen. 

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat