Keliaakikot huomio! Lidl vetää myynnistä gluteenitonta kaurajauhoa – tuotteessa havaittu gluteenia

gluteenitonjauhoseos
Takaisinveto koskee Belbake gluteenitonta kaurajauhoa. Lidl

Kauppaketju Lidl vetää myynnistä gluteenitonta jauhoseosta siinä havaitun gluteenin vuoksi.

Lidl on poistanut myynnistä erän Belbake kaurajauhoja, joista on havaittu gluteenia, vaikka tuote on merkitty gluteenittomaksi. Takaisinveto koskee erää, jonka parasta ennen -päiväys on 22.10.2019.

Gluteeni on haitallista gluteenille herkille henkilöille eli muun muassa keliaakikoille. Muille nyt takaisinvedetty tuote on turvallinen käyttää. Gluteenittoman tuotteen raja on 20 mg/kg gluteenia ja vähägluteenisiksi määritellään tuotteet, joissa on gluteenia 20–100 mg/kg. Belbake kaurajauhossa todettiin Lidlin omavalvonnassa gluteenia 50 mg/kg.

Lidl pyytää kyseistä kaurajauhoa ostaneita gluteenille yliherkkiä asiakkaitaan palauttamaan kyseisen erän tuotteet Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta hyvitetään. Lidl pahoittelee asiakkaille aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.

Tuote: Belbake gluteeniton kaurajauho

Parasta ennen: 22.10.2019

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!