Keitettyjä kananmunia ei tarvitse kuoria lainkaan – testasimme yllättävän kikan

Keitettyjen kananmunien kuorimisen voi jättää väliin tällä tekniikalla 0:34 Keitettyjen kananmunien kuorimisen voi jättää väliin tällä tekniikalla
KATSO VIDEO: Keitettyjen kananmunien kuorimisen voi jättää väliin tällä tekniikalla

Niin sanotut kuorimisvapaat kananmunat ovat innostaneet kotikokkeja sosiaalisessa mediassa jo pidemmän aikaa. Testasimme kikan itse.

Kuorien kynsiminen irti keitetyistä kananmunista on joskus turhauttavaa puuhaa. Kuorimiseen on toki olemassa erilaisia hommaa helpottavia tekniikoita.

Mutta entä jos keitettyjä kananmunia ei tarvitsisi kuoria ollenkaan? Se on periaatteessa mahdollista valmistusmenetelmää vaihtamalla.

Testasimme niksin niin sanottuihin kuorimisvapaisiin kananmuniin. Tällä tekniikalla valmistat kerralla isomman määrän keitettyjä kananmunia esimerkiksi salaattia varten.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten homma toimii!

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2023.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.