Käytätkö 10-100-1000-sääntöä? Pitäisi muistaa aina pastaa keittäessä!
Julkaistu
Pastankeittoon on olemassa yksi kultainen sääntö, jota ei kannata unohtaa.
10-100-1000
Seuraavan kerran, kun keität spagettia tai jotain muuta pastaa, paina mieleesi tämä yksinkertainen yhdistelmä numeroita.
Mitä tuo outo numerosarja sitten tarkoittaa? Kyse on kuuluisan pastavalmistaja Ricardo Felicettin simppelistä muistisäännöstä suolan, pastan ja veden suhteeseen.
Pastan keittämisen kultainen sääntö: 10-100-1000
Kun keität pastaa, oikea suhdeluku on siis:
10 grammaa suolaa
100 grammaa (kuivaa) pastaa
1000 grammaa (= 1 litra) vettä
Aiheeseen liittyvää:
Lue myös:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti