Kauppakassissasi muhii ällöttävä yllätys – tätä et tullut ajatelleeksi

ostoskassin purkaminen
Kestokassit voivat muuttua pöpöpesäkkeiksi, jos niissä kuljetetaan usein raakoja ruokia. Kuvituskuva. Shutterstock

Kankaiset kestokassit on syytä pestä säännöllisesti, jotteivät haitalliset bakteerit pääse muhimaan.

Brittiläinen elintarviketurvallisuusvirasto (Food Standards Agency) on ilmaissut huolensa ympäristöystävällisenä valintana pidetyistä kestokasseista. Viraston mukaan vuotamattomatkin paketit voivat päästää lävitseen vatsatautia aiheuttavia bakteereja, jotka kestokassissa kuljetettuina pesiytyvät kankaaseen. Herkimmin tauteja levittävät kana, kananmunat, kala sekä multaiset irtovihannekset.

Ikävät seuraukset välttääkseen ruokaostosten tekijällä tulisi olla erillinen kassi raa’alle ruoalle, eineksille sekä puhdistusaineiden tyyppisille kodin tavaroille. Kestokasseja voi ostaa eri värisiä, ja käyttää tietyn väristä pussia aina tietyntyyppisille ostoksille.

Muovista valmistetut kestokassit on hyvä poistaa käytöstä heti, kun niissä pystyy silmin havaittavaa likaa, kuten läikkynyttä nestettä tai kasviksista irronnutta multaa. Kankaiset kassit voi sen sijaan pestä. Viranomaiset kehottavat sivuillaan konepesemään myös likaantumattoman kangaskassin useiden käyttökertojen jälkeen, jos niissä on kuljetettu raakana ostettuja ruoka-aineita.

Lähde: BBC, Independent

***

7:49

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja