Kätevä vinkki: Näin saat noutoruoan riittämään kahdeksi ateriaksi
Edes noutoruokaa ei tarvitse kokonaan unohtaa, kun haluaa säästää ruokakuluissa. Noutoruoasta saa nimittäin helposti riittoisampaa. Katso videolta asiantuntijan vinkki!
Ruoan kasvava hinta haastaa nyt suomalaisia ostosvalinnoissaan. Vinkkejä terveellisiin ja edullisiin ruokavalintoihin antoivat aiemmin tällä viikolla Huomenta Suomessa Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen ja Terveystalon ravitsemusterapeutti Mari Aalto.
– Edelleenkään ei kannata sitä heviosastoa sivuuttaa, vaikka ruoan hinta onkin noussut lähes kaikissa tuoreryhmissä. Suosittelen, että eniten aikaa kannattaa viettää kasvis-, vihannes- ja hedelmäosastolla. Sieltä löytää kyllä edelleen ihan järkevän hintaisia kasviksia ruokapöytään, Marttojen Emmi Tuovinen muun muassa muistutti.
Pelkillä kasviksilla ei kuitenkaan kukaan elä. Kasvikset ovat sen sijaan mainio lisä aterialle kuin aterialle. Ravitsemusterapeutti Mari Aallolla olikin takataskussaan mainio vinkki, jonka avulla saa esimerkiksi noutoruoan riittämään helposti seuraavaankin päivään.
Katso videolta jutun yltä kätevä vinkki noutoruoan säästämiseen!
Katso myös koko Huomenta Suomen keskustelu edulliseen ruokaan liittyen:
Edullista ruokaa terveydestä pihistämättä – neuvot kauppaan ja keittiöön.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan