Kari Aihinen: ”Äidin saa kyyneliin, kun ruoat tekee itse”
Katastrofikokistakin tuttu keittiöpäällikkö Kari Aihinen on sitä mieltä, että äidit ansaitsevat äitienpäivänä omaa aikaa ja itse tehtyä ruokaa.
Ravintolaruoan sijaan Kari Aihinen kehottaa isiä ja lapsia tarjoamaan äidille itse tehtyä ruokaa.
– Uskoisin, että äidin saa kyyneliin, kun ruoat tekee itse, eikä mene sinne iänikuiseen ravintolaan.
Aihinen uskoo, että äidit tekevät edelleen useimmissa perheissä arkiruoat. Silloin isän ja lasten tekemä ruoka kauniisti katetussa pöydässä kukkien kera on lahja, jota varmasti arvostetaan.
Vaikka isällä olisi keittiössä peukalo keskellä kämmentä, sen ei pitäisi antaa häiritä. Rimaa ei kannata asettaa liian korkealle.
– Ruoalla ei mielestäni ole väliä, onko se hernekeittoa vai pihviä vai kalaa. Kunhan äiti näkee, että isi ja lapset välittävät, niin se on äidille tärkeää.
Kokeile vaikka helppoa uunilohta ja sitrussalsaa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut