Kari Aihinen: ”Äidin saa kyyneliin, kun ruoat tekee itse”

lapset leipoo
Itse tehty ruoka ja oma aika on hyvä lahja äidille. Shutterstock

Katastrofikokistakin tuttu keittiöpäällikkö Kari Aihinen on sitä mieltä, että äidit ansaitsevat äitienpäivänä omaa aikaa ja itse tehtyä ruokaa.

Ravintolaruoan sijaan Kari Aihinen kehottaa isiä ja lapsia tarjoamaan äidille itse tehtyä ruokaa.

– Uskoisin, että äidin saa kyyneliin, kun ruoat tekee itse, eikä mene sinne iänikuiseen ravintolaan.

Aihinen uskoo, että äidit tekevät edelleen useimmissa perheissä arkiruoat. Silloin isän ja lasten tekemä ruoka kauniisti katetussa pöydässä kukkien kera on lahja, jota varmasti arvostetaan.

Vaikka isällä olisi keittiössä peukalo keskellä kämmentä, sen ei pitäisi antaa häiritä. Rimaa ei kannata asettaa liian korkealle.

– Ruoalla ei mielestäni ole väliä, onko se hernekeittoa vai pihviä vai kalaa. Kunhan äiti näkee, että isi ja lapset välittävät, niin se on äidille tärkeää.

Kokeile vaikka helppoa uunilohta ja sitrussalsaa!

Uunikirjolohi ja sitrusssalsa 1:30

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!