Juotko kylmää vettä? Ei ehkä kannattaisi

Vesi kannattaisi nauttia kylmän sijaan lämpimänä. Shutterstock

Vedenjuontia peräänkuulutetaan usein osana terveellisiä elämäntapoja, mutta harva tietää, että vesi on erityisen hyödyllistä keholle silloin, kun se juodaan lämpimänä.

Jotta veden terveellisistä vaikutuksista saisi mahdollisimman paljon irti, kannattaisi aina juoda nimenomaan lämmintä vettä. Tämän puolesta puhuu muun muassa amerikkalaisen Mayo-klinikan tekemä tutkimus, jonka mukaan kylmä vesi voi jopa vaikeuttaa ruoansulatusta, jos sitä nautitaan heti aterian jälkeen.

Lämmin vesi vauhdittaa ruoansulatusta

Mayo-klinikan tekemässä tutkimuksessa selvisi, että aterian päälle nautittu kylmä vesi kovetti öljyjä, joita ruoassa oli. Kuuman veden kohdalla vastaavaa vaikutusta ei havaittu. Sitä vastoin lämmin vesi vauhditti ruoansulatusta ja edisti ruoan luontaista etenemistä kehossa.

Keho puhdistuu lämpimän veden vaikutuksesta

Tänä päivänä erilaiset detox-kuurit ovat hurjan suosittuja. Tosiasiassa vastaavanlaisen vaikutuksen kuin puhdistuskuureiksi tarkoitetuista juomista saa myös juomalla ihan tavallista, lämmintä vettä. American Liver Foundationin mukaan kuuman veden juominen nostaa kehon lämpötilaa ja aiheuttaa sen vuoksi hikoilua. Tämän ansiosta kehosta poistuu myös kuona-aineita – aivan samaan tapaan kuin detox-tuotteiden nauttimisen päätteeksi.

Lähde: Blackdoctor, American Liver Foundation, Mayo-klinikka

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!