Juoma, jonka suosio yllätti totaalisesti Suomessa: Vietiin heti käsistä ja loppui Alkosta

Fresita
Fresita on Suomen suosituin kuohuviini. Altia

Muistatko sinä vielä, kun Fresita tuli Suomeen?

Maaliskuun 26. päivänä tuli 10 vuotta täyteen siitä hetkestä, kun mansikkainen kuohujuoma Fresita listautui Alkoon. Mansikoista tehty Fresita oli ensimmäinen merkittävä uutuus aromatisoitujen kuohuviinien ryhmässä ja sai aikaan todellisen buumin.

– Fresitan suosio yllätti meidät tuolloin täysin, tuote ehti loppua varastostamme useaan otteeseen ja kuluttajat etsivät Fresitaa kuumeisesti eri Alkoista, Senior Brand Manager Tanja Ylinen kertoo.

Tiesitkö? Fresita on espanjaa ja tarkoittaa pientä mansikkaa. Fresita tulee viilentää ennen tarjoilua erityisen kylmäksi, ideaali tarjoilulämpötila on 4–6 astetta.

Fresita on ollut heti lanseerausvuodesta 2007 lähtien Suomen myydyin kuohuva ja Argentiinan jälkeen suomalaiset nauttivat Fresitaa eniten maailmassa.

Vuonna 2016 Fresitaa myytiin Alkossa 280 630 litraa. Toiseksi eniten kuohuviineistä myytiin Freixenet Carta Nevada Medium Dry -kuohuviiniä (240 665 litraa) ja kolmanneksi eniten Codorníu Clásico Cava Sec kuohuviiniä (189 102 litraa)

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja