Juoma, jonka suosio yllätti totaalisesti Suomessa: Vietiin heti käsistä ja loppui Alkosta
Muistatko sinä vielä, kun Fresita tuli Suomeen?
Maaliskuun 26. päivänä tuli 10 vuotta täyteen siitä hetkestä, kun mansikkainen kuohujuoma Fresita listautui Alkoon. Mansikoista tehty Fresita oli ensimmäinen merkittävä uutuus aromatisoitujen kuohuviinien ryhmässä ja sai aikaan todellisen buumin.
– Fresitan suosio yllätti meidät tuolloin täysin, tuote ehti loppua varastostamme useaan otteeseen ja kuluttajat etsivät Fresitaa kuumeisesti eri Alkoista, Senior Brand Manager Tanja Ylinen kertoo.
Tiesitkö? Fresita on espanjaa ja tarkoittaa pientä mansikkaa. Fresita tulee viilentää ennen tarjoilua erityisen kylmäksi, ideaali tarjoilulämpötila on 4–6 astetta.
Fresita on ollut heti lanseerausvuodesta 2007 lähtien Suomen myydyin kuohuva ja Argentiinan jälkeen suomalaiset nauttivat Fresitaa eniten maailmassa.
Vuonna 2016 Fresitaa myytiin Alkossa 280 630 litraa. Toiseksi eniten kuohuviineistä myytiin Freixenet Carta Nevada Medium Dry -kuohuviiniä (240 665 litraa) ja kolmanneksi eniten Codorníu Clásico Cava Sec kuohuviiniä (189 102 litraa)
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria