Juoma, joka puhdistaa kehoa ja nopeuttaa aineenvaihduntaa – valmista itse täydellinen korvike kahville

vesimeloni
Vesimeloni sisältää nimensä mukaisesti paljon nestettä. Shutterstock

Nauttimalla raikasta vesimelonijuomaa voit puhdistaa kehoasi luonnollisesti

Jos haaveilet entistä keveämmästä olosta, voi apu löytyä raikkaasta vesimelonijuomasta. Kehoa puhdistavia raaka-aineita sisältävällä juomalla voi korvata vaikkapa aamukahvin.

Raikas vesimelonijuoma

1–2 litraa vettä
pala vesimelonia tai yksi kurkku
1 sitruuna tai lime
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
jääkuutioita

Pilko reilusti vesimelonia kuutioiksi ja laita ne suureen kannuun. Pilko yksi lime ja heitä vesimelonin joukkoon. Lisää kourallinen minttua ja kaada pari litraa viileää vettä päälle niin, että kannu täyttyy. Anna hautua yön yli jääkaapissa, jotta vesi ehtii maustua kunnolla. Nauti jääkuutioiden kera!

Vesimeloni puhdistaa kehoa

Vesimeloni auttaa elimistöä huuhtelemaan myrkyt pois sen sisältämän sitrulliinin vuoksi. Sitrulliini on aminohappo, jonka on todettu edistävän maksan ja munuaisten toimintaa. Myös kurkku sisältää sitrulliinia, muttei yhtä paljon kuin vesimeloni.

Sitruuna vauhdittaa ruoansulatusta

Sitruuna- ja limemehut auttavat stimuloimaan ja säätelemään ruoansulatusta tuoden näin helpotusta esimerkiksi ummetukseen, närästykseen ja ilmavaivoihin sekä sappinesteen tuotantoon.

Lähde: everydayroots.com

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.