Joulukinkku hankittuna? Näin kinkulle pitää tehdä sulatuksen jälkeen – älä paista ennen!

joulukinkku 5
MTV

HK:n ruokasisältötuottaja ja kokki Tero Honkaniemi kertoo videolla, millaisia esivalmisteluja joulukinkku vaatii ennen kuin sen voi laittaa uuniin. 

Kun joulukinkku on sulatettu, on aika ryhtyä paistopuuhiin! Joulukinkun paistaminen ja kinkun kuorrutus ovat kuitenkin vasta viimeisiä vaiheita: ennen kuin kinkku päätyy uuniin, tulee varmistaa, että kinkku on varmasti paistovalmis. Kinkun sisälämpötilan tulee olla noin +10 astetta.

Kaikkein oleellisinta on, että kinkun paistossa käytetään apuna lihalämpömittaria. Mutta mihin kohtaa kinkkua se pitää tökätä? Katso videolta kokki Tero Honkaniemen vinkit joulukinkun esivalmisteluun.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.