Jos haluat mehevää savulohta, tee näin: "Aika valtava ero"

Näin lohi kannattaa asiantuntijan mukaan savustaa: "On kyllä mehevä" 4:30 Näin lohi kannattaa asiantuntijan mukaan savustaa: "On kyllä mehevä"
KATSO VIDEO: Näin lohi kannattaa asiantuntijan mukaan savustaa.

Kala-asiantuntijan savustusvinkeillä valmistat elämäsi parasta savulohta.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin kokki Sauli Kemppaisen vinkit savustamiseen. Kemppaisen mukaan savustamisessa tärkeimpiä seikkoja ovat hyvä raaka-aine sekä sen oikeanlainen suolaus.

Hyvän suolauksen nimeen vannoo myös Kalatukku Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen. Kala-asiantuntija suositteli Viiden jälkeen -ohjelmassa suolaliemellä suolaamista. Kirjolohifileelle riittää hänen mukaansa noin 15–30 minuutin suolaus liemessä.

Näin kalafilee kannattaa laittaa savustimeen

Myös sillä on väliä, miten kalafileen savustimeen asettelee. Reinikainen suosittelee asettelemaan fileet päällekäin nahkapuoli ulospäin. 

– Näin nahka suojelee kalan lihaa ja kalasta tulee todella mehukas. Tämä on melkeinpä paras tapa erityisesti vähärasvaista kalaa savustaa, Reinikainen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Myös MTV Uutisten toimittaja vakuuttui vinkistä maistettuaan lopputulosta. Viiden jälkeen -lähetyksessä maisteltiin kahdella eri tavalla savustettua kirjolohta. 

– Täytyy sanoa, että on kyllä mehevä. Aika valtava ero.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten savulohi kannattaa valmistaa!
Lue myös: Sauli Kemppaisen tärkein tärppi kalan ja lihan savustamiseen: "Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta"

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!