Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jos haluat mehevää savulohta, tee näin: "Aika valtava ero"

4:30Näin lohi kannattaa asiantuntijan mukaan savustaa: "On kyllä mehevä"KATSO VIDEO: Näin lohi kannattaa asiantuntijan mukaan savustaa.
Julkaistu 17.06.2023 17:25
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Janne Puumalainen

janne.puumalainen@mtv.fi

Kala-asiantuntijan savustusvinkeillä valmistat elämäsi parasta savulohta.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin kokki Sauli Kemppaisen vinkit savustamiseen. Kemppaisen mukaan savustamisessa tärkeimpiä seikkoja ovat hyvä raaka-aine sekä sen oikeanlainen suolaus.

Hyvän suolauksen nimeen vannoo myös Kalatukku Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen. Kala-asiantuntija suositteli Viiden jälkeen -ohjelmassa suolaliemellä suolaamista. Kirjolohifileelle riittää hänen mukaansa noin 15–30 minuutin suolaus liemessä.

Lue myös: Oletko hoksannut kätevää arkiruokaa? Avaa vain paketti ja nauti: "Harva herkku on valmis yhtä nopeasti"

Näin kalafilee kannattaa laittaa savustimeen

Myös sillä on väliä, miten kalafileen savustimeen asettelee. Reinikainen suosittelee asettelemaan fileet päällekäin nahkapuoli ulospäin. 

– Näin nahka suojelee kalan lihaa ja kalasta tulee todella mehukas. Tämä on melkeinpä paras tapa erityisesti vähärasvaista kalaa savustaa, Reinikainen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Myös MTV Uutisten toimittaja vakuuttui vinkistä maistettuaan lopputulosta. Viiden jälkeen -lähetyksessä maisteltiin kahdella eri tavalla savustettua kirjolohta. 

– Täytyy sanoa, että on kyllä mehevä. Aika valtava ero.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten savulohi kannattaa valmistaa!
Lue myös: Sauli Kemppaisen tärkein tärppi kalan ja lihan savustamiseen: "Jos ei sellaista ole, niin kannattaisi tehdä jotain muuta"

Lisää aiheesta:

Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisenTiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulosParasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikkaTiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestäSipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!
RuokaniksitKalaRuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruoka

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 21.9.09:45
    Ruoka

    Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka

  • 20.9.09:43
    Ruoka

    Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestä