Jäätelöfirma Ben & Jerry’s aikoo lanseerata kannabisjäätelön – yhdellä ehdolla

Ben Jerry's jäätelö CBD
Ben & Jerry's lanseeraa kannabisöljystä valmistetun jäätelön, heti kun se on laillista. Ben & Jerry's

Ben & Jerry's aikoo tuoda markkinoille kannabisöljyllä maustetun jäätelön, jahka liittovaltion lait sen vain mahdollistavat. 

Maailmankuulu jäätelöfirma Ben & Jerry's julkaisi torstaina tiedotteen, jonka mukaan yritykseltä tulee markkinoille kannabisjäätelö heti, kun laki sen sallii liittovaltion tasolla Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä CBD-kannabisöljyn lisääminen ruokiin ja juomiin on vielä paikallisten elintarvikeviranomaisten toimesta luokiteltu laittomaksi. Yhdysvaltain elintarvikeviranomainen FDA on kuitenkin jo vilautellut vihreää valoa mahdollisuudelle, että tulevaisuudessa CBD:n käyttö ruokateollisuudessa voisi tietyin ehdoin olla sallittua. 

Elintarvikkeisiin lisättävällä CBD-öljyllä ei ole samanlaista päihdyttävää vaikutusta kuin marihuanalla. Teollisuushampussa on alhainen huumaavan aineen, THC:n arvo. Kannabisöljyä on käytetty muun muassa lääkkeenä jo tuhansien vuosien ajan. Sitä ei kuitenkaan voi vielä liittovaltion tasolla laillisesti käyttää elintarvikkeissa. 

– Tiedätte varmasti jo, että olemme kaikenlaisten jännien juttujen faneja. Ei siis varmaan ole yllätys, että emme malta odottaa pääsevämme mukaan tuoreimpaan ruokatrendiin, Ben & Jerry'sin tiedotteessa todetaan.

Yhdysvaltain elintarvikeviranomainen FDA antoi huhtikuussa lausunnon, jossa se kertoo selvittävänsä CBD-öljyn mahdollista laillistamista elintarvikkeissa. Virasto haluaa kuitenkin punnita ensin kaikki mahdolliset hyödyt ja haitat. CBD-öljy ei ole huumaavaa, mutta sillä on kuitenkin tutkitusti lääketieteellisiä vaikutuksia. Se on muun muassa hyväksytty epilepsialääkkeen ainesosaksi Yhdysvalloissa. 

Lähde: VT


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja