Kallioimarre, mesijuuri, imeläjuuri – rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta harva käyttää suomalaisista metsistä hyvinkin tuttua kasvia ruoanlaitossa.
Tuttua villiyrttiä, kallioimarretta voi käyttää mausteena niin arki- kuin juhlaruoissa. Villiyrttispesialisti ja keittiömestari Sami Tallberg suosittelee käyttämään kallioimarretta rohkeasti ruoanlaitossa, sillä tuttu kasvi parantaa ruoan makua.
Aromia sieniruokiin
Villiyrttispesialistin oma suosikki syksyisistä luonnon antimista on kallioimarre – ja etenkin sen juuri, joka tunnetaan lakritsinmakuisena metsän herkkuna. Kallioimarre sopii erityisen hyvin sieniruokiin.
– Kallioimarre on luontainen arominvahvenne, Tallberg kertoo.
Asiantuntija muistuttaa, että juurien keräämisessä on oltava erityisen tarkkana, sillä juurien keräämiseen tarvitsee maanomistajan luvan. Juuria kerätessä on hyvä ottaa huomioon myös se, ettei niitä kerää yli omien tarpeiden.
– On tärkeää pitää mielessä, että juurta kannattaa ottaa käyttöön vain pieniä määriä kerrallaan, Tallberg toteaa.

