Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että tiettyjen vihannesten lehtiä ei suinkaan kannattaisi heittää suoraan roskiin, vaan ne voisi hyödyntää ruoanlaitossa samaan tapaan kuin itse vihanneksenkin?
Jos haluaa säästää ruokakustannuksissa ja tehdä ekologisia valintoja, kannattaa rohkeasti hyödyntää tiettyjen kasvisten lehdet ruoanlaitossa.
– Uskon, että ihmiset eivät tule ajatelleeksi kasvisten varsien ja lehtien hyödyntämistä, sillä se vaatii mielikuvitusta ja suunnittelua – tai niin ainakin ajatellaan, kokki ja ruokabloggari Carol Blymire toteaa Popsugar.comille.
Parsakaalin ja kukkakaalin lehdet
Moni kuorii pakkaamattoman kukkakaalin lehdistä jo kaupassa, vaikka lehtiä voisi hyödyntää ruoanlaitossa. Kukkakaalin ja parsakaalin lehdistä valmistuvat helposti maukkaat ja terveelliset sipsit samaan tapaan kuin viime kesänä erityisen trendikkääksi nousseesta lehtikalista.
KATSO RESEPTI: Supersuositut lehtikaalisipsit
Maissintähkien lehdet
Moni syö maissista vain sen jyvät, vaikka maissintähkistä voisi hyödyntää myös lehdet. Blymire käyttää maissintähkien lehtiä kasviskeitoissa ja erilaisissa muhennoksissa.
Punajuuren lehdet
Etenkin torilla on usein tarjolla punajuuria lehtineen. Harva kuitenkaan hyödyntää punajuuren lehtiä, jotk sopivat erityisen hyvin esimerkiksi salaatteihin.
