Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyödynnä vihannekset kokonaan – älä heitä näitä osia roskiin

Shutterstock
Julkaistu 16.10.2014 13:01

MTV LIFESTYLE

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että tiettyjen vihannesten lehtiä ei suinkaan kannattaisi heittää suoraan roskiin, vaan ne voisi hyödyntää ruoanlaitossa samaan tapaan kuin itse vihanneksenkin?

Jos haluaa säästää ruokakustannuksissa ja tehdä ekologisia valintoja, kannattaa rohkeasti hyödyntää tiettyjen kasvisten lehdet ruoanlaitossa.

– Uskon, että ihmiset eivät tule ajatelleeksi kasvisten varsien ja lehtien hyödyntämistä, sillä se vaatii mielikuvitusta ja suunnittelua – tai niin ainakin ajatellaan, kokki ja ruokabloggari Carol Blymire toteaa Popsugar.comille.

Parsakaalin ja kukkakaalin lehdet

Moni kuorii pakkaamattoman kukkakaalin lehdistä jo kaupassa, vaikka lehtiä voisi hyödyntää ruoanlaitossa. Kukkakaalin ja parsakaalin lehdistä valmistuvat helposti maukkaat ja terveelliset sipsit samaan tapaan kuin viime kesänä erityisen trendikkääksi nousseesta lehtikalista.

KATSO RESEPTI:  Supersuositut lehtikaalisipsit

Maissintähkien lehdet

Moni syö maissista vain sen jyvät, vaikka maissintähkistä voisi hyödyntää myös lehdet. Blymire käyttää maissintähkien lehtiä kasviskeitoissa ja erilaisissa muhennoksissa.

Punajuuren lehdet

Etenkin torilla on usein tarjolla punajuuria lehtineen. Harva kuitenkaan hyödyntää punajuuren lehtiä, jotk sopivat erityisen hyvin esimerkiksi salaatteihin.

Retiisinvarret

Suomessa on tapana syödä retiisejä raakana, ja monet heittävät pois retiisien varret. Blymire suosittelee kypsentämään retiisit varsineen ja lehtineen – ja hyödyntämään siten myös retiisien varret.

Blymire kypsentää retiisit varsineen ja lehtineen padassa kasvis- tai kanaliemessä. Sekaan hän lisää salottisipulia sekä suolaa ja pippuria. Retiisien kypseneminen vie aikaa noin vartin verran ja ne sopivat lisukkeeksi esimerkiksi kanaruoalle.

LUE MYÖS: Mistä tunnistaa pilaantuneen vihanneksen tai hedelmän? Asiantuntija vastaa

Lähde: Popsugar.com, motherearthnews.com

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä heitä roskiin! Edullinen raaka-aine jää yllättävän monelta hyödyntämättäRuokakaupan edulliset terveyspommit! Asiantuntija kehottaa ostamaan juuri nyt: "Kannattaa suosia"Moni ei ole tajunnut käyttää ruokakaupan edullista herkkua: "Ehdottomasti lautaselle roskiksen sijaan!"Jos ostat varhaisperunoita tai muita kevätsadon herkkuja, varo yhtä asiaa: "Eivät kestä..."Ostatko varhaisperunoita tai muita kevätsadon herkkuja? Varo yhtä asiaa: "Eivät kestä"”Uskomatonta tuhlausta ja tietämättömyyttä!” – heittävätkö suomalaiset todella roskiin tämän syömäkelpoisen ruoan?
VihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli