Juotko paljon kahvia? Ota huomioon, että kahvin valmistustapa voi vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi.
Pannu- vai suodatinkahvia? Vai kenties sittenkin espressoa? Kahvin valmistusmenetelmällä on luultua suurempi vaikutus kehon hyvinvoinnille.
Kahvi sisältää kolesteroliin negatiivisesti vaikuttavaa kafestolia, jonka määrä valmiissa juomassa riippuu paljon valmistusmenetelmästä. Vaihtamalla valmistusmenetelmän toiseen, voit vaikutta kolesterolitasoosi huomattavasti.
Pannukahvi haitallisinta
Tutkimusten mukaan pannukahvilla voi olla huomattava vaikutus veren kolesterolipitoisuuteen.
Perinteinen pannukahvi valmistetaan kaatamalla kuuma vesi kahvinpurujen päälle ilman suodatinta. Tämän menetelmän vuoksi papujen rasva-aine, haitallinen kafestoli pääsee kulkeutumaan juoman joukkoon.
Pannukahvin juominen nostaa veren huonon LDL-kolesterolin määrää veressä muita kahvinvalmistusmenetelmiä enemmän. Tämä voi johtaa muun muassa veritulppien riskin kasvuun.
Espresso suodatinkahvia haitallisempaa
Suodatinkahvi ei nosta lainkaan kolesteroliarvoja. Kolesteroliarvoihin negatiivisesti vaikuttavat aineet jäävät suodatinpaperiin, eivätkä näin ollen kulkeudu kahvin joukkoon. Myöskään pikakahvit eivät nosta kolesterolitasoa.

